Світло за новими правилами

2.04.2008, 23:53 Переглядів: 3 714
Приєднання до електромереж здійснюють по-новому.
Фото: Дмитрий Бабец

Якщо ви забажали, щоб у вашому щойно збудованому магазині, будинку або кіоску з’явилося світло, то знайте:  відтепер приєднання до електромереж виконуватиме лише енергетична компанія. Саме на неї покладено завдання з видачі техумов, розробки проекту, виконання монтажних робіт і будівництва.

Споживачам більше не доведеться витрачати свої зусилля, час на ходіння різними інстанціями, пошук підрядників, придбання матеріалів, каже заступник технічного директора з розподільчих мереж «Полтаваобленерго» Сергій Єльчуков. Раніше цей процес був нескоординованим: енергокомпанія видавала технічні умови для приєднання, стороння організація розробляла проект, споживач сам вів будівництво.

Тепер замовнику достатньо укласти відповідну угоду, у якій слід зазначити необхідну потужність, категорію надійності енергопостачання та точку, до якої будуть приєднані електроустановки; сплатити вартість робіт з підключення; погодити терміни виконання робіт. Внісши один раз таку плату, новий споживач компенсує витрати на нове будівництво, реконструкцію і технічне переоснащення електромереж, пов’язаних із приєднанням своїх електроустановок. Усі ці нововведення обумовлені змінами у Правилах приєднання електроустановок до електромереж і новою Методикою визначення плати за приєднання, які затвердила Національна комісія регулювання енергетики.

 

Скільки платити?

Плата за приєднання розраховується, зважаючи на  схеми електропостачання; віддаленість об’єктів, що приєднуються;  підстанції; категорії електроустановок щодо надійності електропостачання; завантаженість мереж та інші показники. Як каже начальник відділу з приєднання електроустановок споживачів «Полтаваобленерго» Антон Ландар, для побутових споживачів і населення порядок укладання договорів – дещо простіший, ніж для  юридичних осіб, підприємств та організацій.

– Відповідно до законодавства, розмір плати за приєднання визначається лише вартістю робіт і не передбачає отримання прибутку. Відповідні кошти акумулюються на окремому рахунку і витрачаються лише на технічні потреби, пов’язані з покращенням технічних характеристик електромереж, до яких приєднуються нові споживачі, – пояснює Антон Ландар.
Підприємці, з якими «ТелеграфЪ» поспілкувався в енергокомпанії, кажуть, що в середньому за приєднання до електромереж потужністю 1 кВт вони сплачують тисячу гривень.

 

Як приєднатися?

Для приєднання електроустановок потужністю до 25 кВт споживачам слід звертатися до Кременчуцької філії ВАТ «Полтаваобленерго» за адресою: вул.60 років Жовтня, 8. У випадку необхідності приєднання більш потужних установок – до новоствореного відділу з приєднання електроустановок споживачів ВАТ «Полтаваобленерго» за адресою: Полтава, вул. Старий Поділ, 5. Телефони для довідок та консультацій: 510-563, 510-562.

Протягом перших місяців застосування нової методики визначення плати за приєднання споживачів енергетики уклали 171 угоду про приєднання нових електроустановок загальною потужністю більше 10 МВт на суму 8,504 тисячі гривень.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх