Два пенальті та вилучення: «Кремінь» переміг «Металіст 1925»

20.11.2020, 16:03 Переглядів: 4 224

Попереду у кременчужан дві заключні домашні гри перед зимовим міжсезонням 

Сьогодні, 20 листопада, футболісти «Кременя» перемогли у Харкові «Металіст 1925» й взяли реванш за гру в попередньому чемпіонаті (тоді кременчужани в останньому матч поступилися з рахунком – 2:4). Матч завершився з рахунком 1:0 на користь кременчужан.


 

У харків’ян матч через травми пропустили Ченбай, Ямполь, Гошкодеря та Кравченко. Тренерський штаб «Кременя» не зміг розраховувати на дискваліфікованого Олександра Кривенка та травмованого Луїса Фернанда, проте до команди повернувся Олександр Головко.


«Металіст 1925» - «Кремінь» - 0:1 (0:0)

Гол: Сорокін 64, з пенальті

На 78-й хвилині Братков не реалізував пенальті (воротар)

Попередження: Жичиков 44 - Чебатаєв 41, Сантос 58

Вилучення: Жичиков 89 (повторне попередження, неспортивна поведінка)


«Металіст 1925»: Коваленко М., Жичиков, Шершень, Братков, Коваленко І. (Аніх Чідера 72), Кольцов (к) (Коробка 80), Савін (Холод 72), Криськів, Дмитренко, Лукас, Дерек. Запасні: Дьяков, Пець, Цвіренко, Резепов, Ндукве, Толочко, Савіцький, Калайтан. Головний тренер: Валерій Кривенцов

«Кремінь»: Олійник (к), Мягков, Зубков, Сантос, Чебатаєв, Норенков, да Сілва, Сорокін (Бородай 90+1), Брюхов (Геловані 80), Бичков (Островський 87), Мурашов (Галата 72). Запасні: Данкович, Молько, Головко. Головний тренер: Олександр Головко

 

Головний арбітр - Дмитро Кубряк (Одеса)

Асистенти арбітра - Павло Почепецький (Дніпро) та Андрій Лікаренко (Чернігів)

Четвертий арбітр - Олександр Хамходера (Харків)

Спостерігач арбітражу УАФ - Євген Котенко (Суми)



Матч почався з атак Кременя, де на вістрі активно діяли Мурашов та Сорокін. Металіст намагався перехопити ініціативу, з небезпечної позиції бив Дерек, проте його удар був заблокований. 


Команди показували відкритий футбол. Удар від все того ж Дерека намертво забрав в руки Андрій Олійник, а Кремень відповів хорошим ударом зльоту Мурашова, а потім дальнім пострілом Норенкова – обидва рази Максим Коваленко справлявся з ударами суперників. Перший дійсно небезпечний момент виник у харків’ян на 25-й хвилині, коли після прийому м’яча в штрафний Владислав Дмитренко буквально розстрілював ворота гостей, але воротар витягнув м’яч з ближнього кута. У відповідь Мурашов простелив зі штрафного. Кінцівка тайму проходила у взаємних атаках.


Другий тайм стартував в такому ж ключі, як проходила і перша половина. Не можна сказати, що було видно якусь виразну перевагу однієї з команд, тим більше небезпечних моментів як і раніше було мало. На виручку командам прийшов стандарт, а саме пенальті, який Кремінь заробив по закінченню години гри: Сорокін перехопив м’яч в центрі поля і віддав в штрафну на Норенкова, якого збив у власному штрафному Михайло Шершень. До точки підійшов Сорокін і пробив точно в кут воріт Максима Коваленка, який вгадав напрямок м’яча, але не зумів до нього дотягнутися. 1:0 – команда Олександра Головка вийшла вперед.

?

Здавалося, що команді Валерія Кривенцова потрібно буде відразу йти в атаку, щоб виправити ситуацію, але по-справжньому оживити гру Металісту 1925 так і не вдалося. Не допоміг команді Кривенцова і зароблений пенальті: м’яч потрапив в руку Брюхова після подачі кутового і удару Браткова головою. Сам же Антон і підійшов до м’яча у харків’ян, але переграти Олійника йому не вдалося – кіпер Кременя стрибнув у кут і парирував удар Браткова.

?

У кінцівці матчу з середньої дистанції зі штрафного здорово у Металіста 1925 пробив Криськів – Олійник знову виручив команду і витягнув м’яч в стрибку. А на 88-й хвилині харків’яни і зовсім залишилися в меншості після вилучення Жичикова за сумісництвом жовтих карток. Він пропустить наступний матч команди проти ВПК-Агро. У підсумку підопічні Головка впритул підібралися в турнірній таблиці якраз до Металіста, піднявшись на десяте місце, а команда Кривенцова опустилася на дев’яту позицію.


«У нас найгарячіша позиція зараз у плані конкуренції. Тренерам не легко визначитися»: капітан Андрій Олійник


Капітан «Кременя» кілька разів рятував команду в гострих моментах та відбив пенальті Браткова. Своєю приголомшливою грою всеукраїнське видання Спортарена відзначили голкіпера Олійника кращим гравцем матчу.


Man of the match


Воротар Кременя провів відмінний матч, відбивши пенальті від Браткова та рятуючи свою команду в інших гострих епізодах. Якби не приголомшлива гра Олійника, то гості навряд чи могли б розраховувати на три очки.


- Мені гра сподобалась. Добре контролювали м’яч. У захисті діяли надійно. Звісно декілька моментів вони створили, але і ми дуже добре вибігали в атаку. Було декілька гольових моментів, можливо навіть більш небезпечних, ніж у Металіста.


Ставку у грі зробили на вичікування помилки суперника у центрі поля і швидкі контратаки. Думаю, що в нас виходило. Заробили чистий одинадцятиметровий. Забили. Суперник в свою чергу не зумів скористатися своїм шансом. Звісно радію що вдалося відбити пенальті. У нас напевно найгарячіша позиція зараз у плані конкуренції) Тренерам не легко напевно визначитись.


На домашні ігри треба виходити з таким же настроєм. Намагатися контролювати м’яч і чекати на свої моменти в атаці. Звісно потрібна і реалізація, адже сьогодні мали можливість забити більше одного м’яча. - розповів після гри капітан кременчуцької команди Андрій Олійник. 


Кращий бомбардир «Кременя» Станіслав Сорокін після матчу з харків’янами увійшов у трійку найкращих бомбардирів Першої ліги. На рахунку Станіслава 6 голів, два з яких він забив з пенальті.
?
- Всі ігри по своєму складні, аналізувати не буду, просто хочу сказати всім спасибі за хорошу гру.
?
Щодо пенальті, то вирішили на місці. Я був впевнений, тому взяв м'яч і пішов бити.
?
Гол, як зазвичай, присвячую своїм близьким, дівчині і вболівальникам «Кременя».
?
Останні дві гри будуть не менш складні ніж всі попередні, тому розслаблятися ніколи, про відпустку будемо думати 30 листопада після гри. – зазначив Станіслав Сорокін.


Головний тренер «Кременя» Олександр Головко після перемоги в матчі з харківським «Металістом 1925» зауважив:

 

- Сьогодні хлопці моєї команди продемонстрували футбол, в який вони можуть грати, але не завжди це виходить. Ми досягли важливого результату. Перша ліга – досить рівна ліга, є пару тройка лідерів, всім іншим необхідно набирати очки. Мені вдічі приємно, що на виїзді проти добротної команди вдалося набрали більше ніж одне очко. Дякую хлопцям, що практично все що обговорили в роздягальні – вони виконали. Й практично ніхто з хлопців не випав ні зі складу, ні з гри. Доля везіння також була. В тому що наш голкіпер потягнув пенальті, доля везіння також була. Значить перемога нам була потрібна більше.

 

- В центрі поля була обрізка, ви чекали на свій момент?

 

- Так, розбирали команду, знали її сильні сторони. В першу чергу це швидкісні, якісні вінгери, креативний центральний нападник та мобільна середина поля. 

 

Ми намагалися невілювати компактну оборону. Нам це вдавалося. Не скажу, що весь матч, десь просідали, але давайте будемо говорити, що зараз листопад місяць і той режим в якому працюємо дуже важко без володіння м’ячем. Сьогодні не все виходило у позиційній атаці, але ми будемо над цим працювати.



За даними всеукраїнського видання Спортарена одразу двоє гравців Кременя потрапили у збірну туру: автор голу Станіслав Сорокін та захисник Павло Мягков.


Турнірна таблиця 

М Команда I П Н П РМ О
1 "Чорноморець" 14 8 4 2 22-10 28
2 "Агробізнес" 13 8 1 4 24-12 25
3 "Верес" 12 7 3 2 18-8 24
4 "Гірник-Спорт" 13 7 2 4 23-17 23
5 "Миколаїв" 13 6 4 3 20-10 22
6 "Волинь" 12 6 3 3 16-11 21
7 "Оболонь" 12 6 1 5 21-13 19
8 "Полісся" 12 5 4 3 14-8 19
9 "Металіст 1925" 13 5 4 4 9-11 19
10 "Кремінь" 14 5 3 6 14-19 18
11 "Нива" Т 14 3 6 5 15-23 15
12 "Альянс" 11 4 2 5 11-12 14
13 "ВПК-Агро" 12 4 1 7 13-24 13
14 "Прикарпаття" 12 3 3 6 8-17 12
15 "Авангард" 14 2 2 10 9-27 8
16 "Кристал" 13 1 1 11 11-26 4

 

«Кремінь» перед тим як піти на зимову перерву зіграє два заключних матчі вдома. 25 листопада о 13.00 «Кремінь» прийме «Альянс», а 30 листопада луцьку «Волинь».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх