Ситуація з COVID-19 у Кременчуці напружена: хворіє 967 містян

20.11.2020, 16:31 Переглядів: 5 478

 

У нашому місті працюють над тим, щоб збільшити об'єми кисню, якого потребуть «важкі» пацієнти

На сьогоднішній день ситуація щодо поширення коронавірусної хвороби в Кременчуці є напруженою. Про це на засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації сказала заступниця міського голови Ольга Усанова.


За її інформацією, за останню добу зі скаргами на ГРВІ до лікарів на амбулаторному прийомі звернулися 85 дорослих і 63 дитини. Вперше сімейні лікарі поставили діагноз «пневмонія» 64 дорослим і виставили 87 підозр на коронавірусну інфекцію. Кременчуцький лабораторний центр працює з повним завантаженням. За вчорашню добу лаборанти центру провели 199 досліджень на коронавірус.



Наразі на стаціонарному лікуванні в кременчуцьких лікарнях з пневмонією перебувають 135 пацієнтів, у 42 із них – тяжкий перебіг хвороби.


Варто зазначити, що у лікарнях нашого міста лежить 34 кременчужанина із підтвердженим COVID-19, 27 – жителі Кременчуцького району. 933 хворих на цю інфекцію отримують лікування в амбулаторних умовах під наглядом сімейних лікарів, 1310 кременчужан подолали цю інфекцію, 66 осіб померло. За весь період пандемії у Кременчуці зафіксували 2343 випадки COVID-19.



- Зараз основна проблема – кожного дня зростає потреба у централізованій подачі кисню для наших пацієнтів. Кожного дня надходять «важкі» пацієнти, які потребують не просто кисневої терапії, а кисневої терапії в тому числі через апарати ШВЛ, це, звичайно, великі об'єми кисню мають бути для кожного пацієнта. Тому ця робота продовжується щодня для того, щоб найближчим часом у нас були ємності із киснем в промислових масштабах – те, про що ми не могли пів року назад подумати, - прокоментував керівник управління охорони здоров’я Кременчука Максим Середа та додав, що витрати кисню збільшилися у понад 10 разів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх