Парк на Молодіжному: кілька претендентів на одне місце

29.12.2006, 10:12 Переглядів: 1 717
Кому віддати парк Воїнів-Інтернаціоналістів, що на Молодіжному? З цього питання, на сесії у вівторок, 26 грудня, довго сперечалися депутати. Господарювати у парку бажає кілька організацій. І будувати теж….

26 грудня, під час сесії міськради, чи не найбільший резонанс викликало питання про надання дозволу на експлуатацію, обслуговування та реконструкцію парку Воїнів –інтернаціоналістів. Простіше кажучи – відразу кілька організацій забажали орендувати землі парку і бути його господарями, розвиваючи в ньому свій бізнес.
Як відомо, п'ять років тому парк на Молодіжному було передано в оренду ТОВ 'Парк селища Молодіжний'. За цей час товариство, як каже його представник Олександр Ткаченко, розчистило пляж, збудувало туалет, пробурило свердловину, відремонтувало дитячу площадку та сприяло викорененню злочинності.
– Наразі товариство розробило план реконструкції парку. Там планується побудувати дитяче кафе, магазин 'Дитячий світ', культурно-оздоровчий фітнес-центр, картодром, тенісні корти та аквапарк, – заявив депутат-регіонал Олег Костров.
Він виступив за те, аби товариство отримало дозвіл на складання відповідних проектів землеустрою. Цей дозвіл відкриває дорогу орендарям проводити, після відповідного узгодження, будівельні роботи. Умови оренди, якими користується ТОВ ' Парк селища Молодіжний' сьогодні, робити це не дозволяють.
Депутат-соціаліст Шевчук виступив проти надання відповідного дозволу товариству. Він заявив, що позмагатися за право господарювати в парку планує і комітет родин загиблих в Афганістані. Голова останнього Алла Барильченко каже, що вони планували збудувати в парку церкву і не проти будівництва кафе.
Міський голова Микола Глухов взагалі виступає проти будівництва в парку магазинів. Його підтримує і депутат облради, головний санлікар міста Віктор Акімов, який заявив, що комерційна діяльність і будівництво в парку не доречні.
Перший віце-мер Кременчука Володимир Онищенко в інтерв'ю 'Телеграфу' заявив, що парки мають належати місту, а не приватним структурам і саме місто повинно їх розвивати. При цьому віце-мер вже вкотре наполягає на створенні в місті дирекції парків.
Переможуть дерева чи бізнес-інтереси стане відомо наприкінці тижня. Депутати зняли питання на доопрацювання і розглядатимуть його наступного пленарного засідання, 29 грудня.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх