Кременчуцькі медики вимагають зарплат

8.07.2015, 17:37 Переглядів: 5 550

Затримки виплат пов'язані з тим, що не вистачає 14 млн грн на індексації. Частину коштів виділить міський бюджет — зараз готується проект рішення на наступну сесію

Медики дитячої лікарні обурені виплатами зарплати не в повному обсязі. Інформація про це минулого тижня з'явилася в соцмережах.

 

«ТелеграфЪ» розпитав про ситуацію медсестру педіатричного відділення.

 

- Моя зарплата лише 1400 гривень. Усе було нормально до травня. А потім почали платити половину. Ми не отримали надбавки за вислугу років, за роботу в святкові та вихідні дні. У червні, 30 числа, почали давати якісь гроші: кому 17, кому 74 гривні. Корінців не видали. Почали ставити питання адміністрації, а нам головний лікар каже: якщо будете багато базікати — будете звільнені, - розповіла медсестра.

 

Вона каже, що звернулася до прокуратури з приводу виплати зарплати не в повному обсязі. Тепер чекає на відповідь.

 

- Ми спілкуємося з медиками в інших закладах — там ситуація набагато ліпша, - додала наша співрозмовниця.

 

Натомість голова профспілкового комітету дитячої лікарні Олександр Яровий каже, що ситуація із зарплатами однакова по всіх лікарнях: всюди платять зарплату частинами, бо в бюджеті не вистачає коштів на індексації, а вони через інфляцію набагато зросли. Тому надбавки медики отримують частинами. Представники медичної профспілки міста, за його словами, минулого тижня їздили пікетувати Кабмін, вимагаючи коштів на індексації, адже цьогоріч (за новим Бюджетним кодексом) зарплати медиків виплачуються за рахунок державної субвенції.

 

- Усі борги за травень та червень ми виплатимо, - запевняє головний лікар дитячої лікарні Микола Пересип. Він заперечує, що погрожував звільненнями працівникам, і запевняє: ніяких звільнень не буде.

 

За його словами, у травні через збільшення суми індексацій почало не вистачати місячного фонду заробітної плати. Тому за травень працівники лікарні отримали ставку та індексацію, а надбавки (за вислугу років, категорію, звання) почали перераховувати на картки в червні. Натомість надбавки за червень будуть на картках аж у липні — доводиться “перетягувати” з місяця в місяць фонд зарплати, а саму її тепер виплачують трьома частинами: аванс, зарплата та заборговані надбавки.

 

У міському управлінні охорони здоров'я про нарікання медиків дитячої лікарні знають.

 

- Дірка в бюджеті — 14 мільйонів. Тобто не вистачає тих грошей, що дає нам держава у вигляді субвенцій, - коментує ситуацію Максим Середа, начальник міського управління охорони здоров'я. - Тобто якщо не вистачає 14 мільйонів, хіба ми можемо зробити так, щоб не було скарг?

 

Максим Середа каже, що ситуація однакова у всіх лікарнях міста: зарплата та індексації виплачуються місяць у місяць, а надбавки — із запізненням. При цьому надбавки стимулюючого характеру - за складність і напруженість праці - урізані до мінімуму. Численні нарікання медиків дитячої лікарні пояснює тим, що “немає зворотнього зв'язку між керівником і колективом”.

 

Наразі міське управління охорони здоров'я просить Мінфін та Кабмін виділити додатково кошти на індексації. А поки уряд не вирішив це питання, два-три місяці розраховують “перекрити” за рахунок міського бюджету: при його перегляді за півроку.

 

- Готуємо рішення на наступну сесію, - повідомив Максим Середа.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх