"Розставляти в ручному режимі когось на посади я не буду однозначно", - мер Кременчука

20.04.2016, 16:41 Переглядів: 2 643

Віталій Малецький зустрівся з пікетувальниками

20 квітня з 10.00 до 11.30 члени Вільної профспілки влаштувли пікет перед мерією Кременчука на площі Перемоги, вимагаючи від мера Малецкого не звільняти членів їх організації з комунальних підприємств – «Кременчугводоканала», «Благоустрою Кременчука», і «КАТП-1628»

 

Крім цього, члени пікетувальники вимагали:

– проведення конкурсу при призначенні на посади керівників комунальних підприємств;

– повернення звичайної робочого тижня на водоканалі;

– відновити роботу їдальні бази відпочинку КП «Кременчугводоканал».

 

"Розставляти в ручному режимі когось на посади я не буду однозначно", - мер Кременчука


"Розставляти в ручному режимі когось на посади я не буду однозначно", - мер Кременчука

 

Зі своїми вимогами мітингуючі звернулися до міського голови, який прийняв їх у своєму кабінеті.

 

Інспектор вільних профспілок м.Кременчука Сергій Лашко одним із перших питань озвучив, чому на посаду директора КП «Кременчукводоканал» було призначено 65-ти річного «любого друга» Віктора Солодяшкіна. На що міський голова відповів, що відповідно до чинного законодавства, віковий ценз керівників подібного рівня не встановлено, і про це профспілки повинні добре знати і захищати кожного працівника, а не окремих.

 

- Щойно ми зустрілися з представниками Вільної профспілки обласного рівня та представником з Києва та обговорили питання, повязані з роботою ряду комунальних підприємств, стосовно кадрових рішень на цих підприємствах, зміни структури, яка відбувається на інших посадах, - розповів міський голова після зустрічі. - Було обговорено всі ті вимоги, які викладені в листі вільної профспілки, вони стосуються призначення керівниика підприємства В.І.Солодяшкіна. Там були деякі питання, з якими я кардинально не погодився, зокрема, дискримінація по віку - "любий друг" і "65 років" ... Я сказав колегам, що це не допустимо, використовувати таку термінологію, тим паче, профспілковим лідерам. Але у цьому листі є деякі конструктивні питання, які ми можемо вирішити в разі спільних дій з обох боків. Ми цінуємо всіх фахівців, які сьогодні були і їм всім запропоновані інші місця роботи. Втручатися в роботу коммунальних підприємств і розставляти в ручному режимі когось на посади я, як мер, не буду однозначно.

 

 

Щодо особи Віктора Солодяшкіна, то мотивацією його призначення, за словами очільника міста, було насамперед те, що це досвідчений фахівець комунальної сфери, який пропрацював більше 20 років на водоканалі, при чому більше 4 років на посаді директора цього підприємства. Він добре знає свою роботу і здатен виконувати ті обов’язки, які покладає на нього територіальна громада м. Кременчука.

 

Євгену Медведовському, якого скоротили, зі слів мера, була запропонована посада заступника технічного директора КП Кременчукводоканал.

 

- Дійсно, ми дійшли згоди по ряду ключових питань, - прокоментував це рішення депутат Полтавської обласної ради, керівник вільними профспілками в Полтавській області Олександр Трухін. - Ми домовились про наступне: є ряд громадян, котрі звернулись з питань по робочих місцях на території міста Кременчука, один з них - людина котра займала посаду головного інженера Міськводоканалу. Ми по ньому домовились, що він не втратить ні в посадових обовязках, ні в матеріальних заробітках. Ми запропонували йому рівнозначну посаду, тому людина не втратить в доходах своєї сім'ї. Тим паче, що це молодий спеціаліст, котрий багато років працює на цьому підприємстві, має закордонний досвід і хоче розвиватись.

 

- Я думаю, що мають сісти за стіл переговорів і керівники і пан Медведовський та погодити свою подальшу долю: де він працюватиме і на якій посаді, - резюмував мер.

 

У підсумку присутні дійшли згоди, що всі спірні питання повинні і будуть вирішуватися виключно у правовому полі, і керуватися тут слід чинним законодавством України, а не амбіціями, чи емоціями. З цією позицією погодилися і депутат Полтавської обласної ради, керівник вільними профспілками в Полтавській області Олександр Трухін і радник голови КВПУ Арсеній Пушкаренко.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх