Чи встигнуть завершити реконструкцію меморіалу "Вічно живим" до 9 травня

18.03.2016, 09:51 Переглядів: 2 720

Чи встигнуть завершити реконструкцію меморіалу "Вічно живим" до 9 травня

На реконструкцію довгобуду в цьому році виділять 6 мільйонів гривень

 

На капітальний ремонт меморіального комплексу "Вічно живим" необхідно близько 13 млн. грн. Про це повідомили депутати на виїзному засіданні постійних депутатських комісій з питань бюджету та будівництва. Участь в обговорені довгобуду взяли також представники Управління капітального будівництва і будівельної фірми "Центр".

 

 

За словами заступника міського голови Дмитра Кравченка, з цих грошей освоїли 3 млн. 112 тисяч грн. На завершення проекту в цьому році виділили лише 6 млн. 600 тис. грн, але дефіцит складає близько 4 млн. грн.

 

- У нас є бажання завершити реконструкцію меморіалу і гідно зустріти ветеранів 9 травня. Ми зробимо це на скільки нам дозволяють можливості, але не за рахунок якості, - додав Дмитро Кравченко. - Якимось незрозумілим чином гроші вирішили освоїти за рахунок розбирання плитки.

 

За словами підрядника, з 2013 року за 3 млн. грн. зробили ремонт фасаду меморіалу, поклали вентильовану плитку, ремонт скульптурної групи та мощення плитки.

 

- Завдяки тому, що покриття на площі було знято, стало можливим виявити цілий ряд дефектів, які необхідно усувати. Ми планували закінчити мощення на всій території, але це нам не дозволив старий проект, - зазначили представники будівельної фірми "Центр".

 

Дмитро Кравченко констатує, що в цьому році меморіальний комплекс не встигнуть відремонтувати:

 

- У цьому році ми змушені приймати ветеранів на тому, що є. Швидше за все до свята зруйнований постамент під скульптурною групою буде просто задрапований, можливо, прикритий щитами з палацу культури, можливо, тканиною. Також відгородять бокові частини майданчика. Захід пройде на тій частині меморіалу, яка вже зроблена.

 

Також віце-мер додав, що зараз в проекті планують висунути верхню частину постаменту на 25 см для влаштування освітлення, але не відомо, чи витримає нижня частина навантаження.

 

На наступному засіданні депутати заслухають, як підрядник буде освоювати виділені 6 млн грн. Також депутати будуть думати, як здешевити проект і закінчити його максимально швидко.

Автор: Альона Душенко Відео: Дмитро Зайцев
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх