ЦПД розвінчує брехню рф про «покращення» в Маріуполі та мобілізованих з «обмеженнями»

15.07.2022, 21:30 Переглядів: 2 105

 

Перевіряйте інформацію

Покращення ситуації у Маріуполі та мобілізовані у ЗСУ з обмеженнями щодо здоров’я – серед  фейків російської пропаганди, що вона їх поширила минулої доби. Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив у Telegram.

Так, колаборант-«керівник» тимчасово окупованого Маріуполя к.іващенко заявив: «екологічна ситуація в Маріуполі покращилася останнім часом, оскільки у місті на даний момент не працюють металургійні підприємства, всі розмови українських ЗМІ про катастрофу – вигадки». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Водночас у мо рф із посиланням на свідчення полонених військовослужбовців ЗСУ повідомили, що «велика кількість мобілізованих українських громадян мають обмеження щодо здоров’я, але у військкоматах їх змушують підписувати відмову від проходження спеціальної медичної комісії». У ЦПД наголошують, що це знову ж таки дезінформація.

Окрім того, змі рф із посиланням на міноборони рф повідомили: «200 бойовиків формування «Кракен» відмовилися виконувати наказ командування про висунення в район м.Краматорськ. Бойовики заявили про «перехід» до харківської міської тероборони, а під час бійки з командирами та перестрілки, що почалася, було вбито шестеро осіб». У ЦПД попереджають, що й ця інформація не відповідає дійсності.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх