Мешканця Кременчуцького району з розумовою відсталістю засудили за ухилення від мобілізації

Сьогодні, 12:31 Переглядів: 1 202 Коментарів: 1

 

ВЛК визнала його придатним

Мешканець Кременчуцького району із легкою формою розумової відсталості хотів ухилитися від мобілізації. Про це йдеться у вироку Козельщинського районного суду від 20 серпня.

У матеріалах справи зазначено, що у січні цього року чоловік пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби. Через два тижні чоловік отримав повістку із зазначеною датою і часом, коли йому слід з’явитися до військової частини для подальшого проходження військової служби. Проте військовозобов’язаний вирішив цього не робити, що свідчить про ухилення ним від мобілізації та скоєння кримінальне правопорушення.

На суді чоловік свою вину визнав повністю. А неявку до військової частини за повісткою аргументував тим, що злякався.

Крім того, у матеріалах справи йдеться, що обвинувачений перебуває на обліку у психіатра з діагнозом F70 (розумова відсталість легкого ступеня). Проте у «Положенні про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України» зазначено, що особи, які хворіють на розумову відсталість легкого ступеня придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв'язку, оперативного забезпечення, охорони.

Також судово-медичний експерт визначив, що чоловік у цей час не страждав хронічними психічними захворюваннями й не перебував у стані тимчасового розладу психічної діяльності, а його діагноз є наслідком алкогольної залежності.

Суд спочатку призначив обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки, проте згодом пом'якшив його, замінивши на два роки іспитового строку.

Нагадаємо, нещодавно на Полтавщині судили чоловіка, який самовільно залишив військову частину.

Автор: Яна Гудзь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

55
Сьогодні, 13:01

От навіщо в армії оці створіння? Через них лише проблеми, плюс платитимуть такі гроші, які ці представники "синього легіону" в житті не бачили, і за які ці "воїни" напиваються до усрачки в прямому сенсі цього слова.(З розповідей військових)


4 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх