«Його вбили звірі»

12.02.2009, 23:45 Переглядів: 2 163
Призера Кубка світу з дзюдо кременчужанина Михайла Тагірова жорстоко побили, завдали ножових поранень та вивезли за місто. Понівеченого спортсмена знайшли прямо на автошляху, однак врятувати його життя лікарям не вдалось..
Фотографія вбитого Михайла Тагірова висить на дошці пошани кращих спортсменів СК «Легіон».
Фото: Валерий Зубенко

У понеділок зранку до міліції зателефонував 42-річний мешканець села Омельник та повідомив, що на автошляху, поблизу хутора Пелипенки, лежить понівечене тіло невідомого чоловіка. Його щелепи були вибиті, а зуби розкидані по дорозі. Грудна клітина – в численних ножових порізах, поранення знайшли й на передпліччі та правому стегні.

– Мабуть, його сильно вдарили по голові, бо вона вся розтрощена. При цьому була викликана «швидка», яка відвезла чоловіка до реанімації третьої міської лікарні. Нажаль, лікарі не змогли його врятувати, – каже керівник центру зв’язків з громадськістю облуправління міліції Юрій Сулаєв.

Виявилось, що вбитий – відомий дзюдоїст та самбіст, призер Кубка світу, призер спартакіади України з дзюдо – 30-річний Михайло Тагіров, який останнім часом жив у Києві, а напередодні приїхав у рідне місто на зустріч з однокласниками.

Наразі розгорнутих офіційних коментарів з приводу вбивства спортсмена правоохоронці не надають. Однак джерело «Телеграфа» повідомило, попередньо встановлено, що напередодні Михайло відпочивав в одному з розважальних закладів на Молодіжному. Там у нього виникла сутичка із відвідувачами та охороною закладу.

– Де він був після того, як покинув заклад і до того, як його знайшов житель села, поки невідомо. Саме в цей проміжок часу він отримав травми, – вважає джерело «Телеграфа» в міліції і додає, що версія пограбування відкидається, бо в кишені спортсмена були найдені гроші.

Мати загиблого в інтерв’ю журналістам телеканалу «Інтер» зазначила, що швидше за все її сина вивезли в село і хотіли втопити:

– Так, швидше за все і вивезли в село, втопити і все, щоб без кінців. Там поворот, і ось на цьому повороті, як припускають, він вискочив. Він же сильний був…, – каже вбита горем мати.

Тренер спортсмена Василь Волошин характеризує Михайла як виважену людину, і вважає, що він не міг напасти першим:

– Він з першого класу займався боротьбою. З дитинства ходив до нас (Спортивний клуб «Легіон» – ред.). Виріс до майстра спорту з дзюдо та самбо. Він брав участь у багатьох змаганнях. Був призером Кубка світу з дзюдо у Софії, двократним призером спартакіади України з дзюдо. В останнє виступав на змаганнях в листопаді 2008 року. Я вважаю його гарним другом, людиною, спортсменом. Він був працьовитим і зміг досягти успіхів у спорті. Думаю, що першим він не напав би, а когось пішов захищати, – каже Василь Волошин.
Допомогу в організації похорон взяв на себе спортивний клуб, який виростив призера Кубка світу з дзюдо. Поховали спортсмена у середу. На похованні жінки казали лише одне: «Його вбили звірі».

Зараз за фактом вбивства Михайла Тагірова, працює слідча група. Порушено кримінальну справу за умисне нанесення тілесних ушкоджень, які спричинило смерть потерпілого. Вбивцям за цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх