«Усі на землю, бабки сюди!»: Замість товару менеджер агропідприємства побачив дуло пістолета

3.03.2008, 22:07 Переглядів: 1 873
Минулого тижня спецзагін «Сокіл» визволив з лап бандитів менеджера полтавської агрофірми. Чоловік приїхав до Кременчуцького району за оголошенням, щоб домовитися про купівлю насіння соняшника. Та замість ділових партнерів його зустріла трійка бравих „менеджерів з вибивання грошей” і зажадала 70 тисяч гривень..
Один із газовим пістолетом – проти десятка міліціонерів. 70 тисяч „накрилися мідним тазом”...

Вранці одного звичайного трудового дня 30-річний полтавець приїхав до одного з сіл Кременчуцького району – подивитися соняшникове насіння, яке купує його фірма для виготовлення олії. Підприємство зазвичай давало оголошення в газети про купівлю сировини, а потім менеджер їздив та оглядав товар господарств, що відгукнулися на об’яву. Але того дня чоловіка зустріли зовсім не аграрії...
– Насіння на складі, неподалік звідси, – промовив один із «продавців» і приставив до скроні полтавця пістолет. – Гроші!

Грошей при собі у менеджера не було – швидкою нажива не вийшла... Тоді молодики почали бити чоловіка. Потім сіли у його «Таврію» і почали міркувати. План народився одразу: менеджер має зателефонувати начальству і сказати, що насіння добре, тож слід негайно приїздити і купувати його за 70 тисяч гривень. Близько 13-ої заручник зателефонував директорові і розповів цю байку, але примудрився вставити кілька фраз, з яких його шеф зрозумів, що ніякого насіння немає, а підлеглий – у халепі...

Операція «Блукаючий соняшник»

Директор зателефонував до Полтавського УБОЗу та розповів про біду. Правоохоронці одразу розробили план захоплення. До місця «оборудки» виїхали директор на «Таврії» із водієм – бійцем спецпідрозділу «Сокіл» у цивільному – та вантажівка «ГАЗель» (мовляв, для придбаного насіння) з тентом, під яким ховалися семеро правоохоронців.

Ігор ЛЄЩИН, начальник відділу швидкого реагування «Сокіл»:
– Коригувати дії доводилося чи не щохвилини – злочинці кілька разів телефонували та змінювали місце зустрічі. Врешті-решт, на одній із селищних доріг, близько 16.30 нас зустріли двоє чоловіків на «Таврії» заручника. Легковик не зупинився, а поїхав далі, вказуючи дорогу. Зупинилися ми аж за селом Ковалі Кременчуцького району. Навкруги – ні душі, лише поле та сільське кладовище.
За планом, директор фірми мав розпочати розмову про насіння, трохи потягти час – щоб правоохоронці зорієнтувалися. Заручника ніде видно не було. Тільки-но директор фірми вийшов із машини й почав розмову, молодик націлив на нього пістолет і гаркнув: «Усі на землю! Бабки сюди!..»

Далі був бойовик... Ну майже

Бійці-водії почали повільно виходити з машин. Але коли нападник із пістолетом побачив «габарити» водія вантажівки, то одразу вистрелив у нього... Пістолет, на щастя, виявився газовим. За лічені секунди стрільця повалили на землю, а його напарника наздогнали у полі, куди він чкурнув, почувши постріл. Приблизно за півтора кілометра від місця «продажу», посеред поля, мерзли заручник зі своїм охоронцем, якого також затримали.

За таке – «від восьми до 15-ти»...

20-, 23- та 27-річний кременчужани зараз заарештовані. Усі вони – раніше судимі за крадіжки та грабунки, а один перебував у розшуку. Окрім газового пістолета, у нападників вилучили 12 набоїв, металеву битку, маску з прорізями для очей та моток мідного дроту. Яким чином все це планували застосовувати «аграрії» – неважко здогадатися, кажуть міліціянти. Хлопцям перед’явлено
обвинувачення за ст.187, ч.4 Кримінального Кодексу – розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах. Караються такі злочини позбавленням волі на строк від восьми до 15-ти років із конфіскацією майна. Поки що триває досудове слідство.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх