У Кременчуці затримали псевдоСБУшника

19.03.2009, 13:58 Переглядів: 2 790
Чоловік просив у знайомих гроші та телефони – «на потреби спецслужби».
Навіть коли міліціонери приїхали додому вилучати формений одяг, батьки однієї з дружин не вірили до останнього, що «зять-полковник» усього-навсього шахрай.

43-річний чоловік, «столичний полковник», приїхав у наше місто, аби «очолити відділ спецслужби». Подібними байками він «годував» двох жінок, з якими жив, та знайомих. Останні його і здали міліції – було підозріло, що він бере телефони, гроші, але нічого не повертає. Полковницька форма, кілька «липових» посвідчень СБУ та гарні манери не довго вводили в оману кременчужан. Після затримання «полковник» заявив, що скоїв замах на Юрія Кравченка, колишнього міністра МВС …

Минулого тижня працівники Крюківського райвідділу міліції затримали 43-річного Ігоря, який видавав себе за полковника Служби Безпеки України та зловживав своїм «липовим» становищем. Як повідомляє прес-служба Головного Управління МВС у Полтавській області, чоловік носив формений одяг спецслужби і усюди показував фальшиві посвідчення.

– Коли ми з ним познайомилися, – говорить один із потерпілих, – то я взагалі не міг подумати, що він – звичайний шахрай. Форма, посвідчення, презентабельний вигляд, уміння гарно говорити – усе це справляло враження добропорядного громадянина. Я у нього і на вінчанні був, і додому вхожий, ми вже практично потоваришували. Коли він прийшов і сказав, що треба три мобільних телефони на потреби СБУ, то у мене взагалі ніяких підозр не виникло, адже думав, що треба, то й треба. Минув час і я зрозумів, що ні грошей, ні телефонів мені не повернуть. Ігор почав зникати, на телефонні дзвінки не відповідав, словом, щось приховував.

Інший знайомий каже, що дав Ігореві $700 – «задаток» за майбутнє новеньке авто, яке «полковник» пообіцяв дістати. Мовляв, у Києві, на базі СБУ, є безліч конфіскованих «Chevrolet» і можна «вирішити питання» усього за $5 тис…

Герой-коханець

Ігорю вірили і жінки, які з ним проживали. Одній він говорив, що їде на роботу, після чого йшов до іншої. І навпаки. Відсутність власного житла пояснював просто. Він «приїхав у провінційний Кременчук, аби очолити один з відділів СБУ. Оскільки ж немісцевий, то у найкоротші строки його повинні були забезпечити житлом».

Стосовно татуювань (явно кримінального походження), якими вкрите тіло Ігоря, то про них він говорив жінкам, що «то залишилося з Афганістану». Його нібито взяли у полон і, оскільки він не хотів приймати їхню віру, то кололи такі тату.

«Вбивця Кеннеді»

Коли його «запросили» до Крюківського райвідділу міліції для встановлення особи, то з’ясувалося багато чого цікавого з його минулого. Але все, що він наговорив, потрібно перевіряти. Приміром, він стверджував, що у 1991 році його судили за розбійний напад на тодішнього начальника УМВС у Кіровоградській області Юрія Кравченка, який потім став Міністром внутрішніх справ. За цей злочин він нібито відсидів 12 років у колонії суворого режиму на Львівщині. Так це чи ні, встановить перевірка, а от міліціонери Львівщини дійсно оголосили його у розшук.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх