Дистанційне вивчення англійської: які переваги воно має

3.06.2024, 13:20 Переглядів: 435 Р

 

Ідея вчити англійську мову в межах дому, не відвідуючи спеціальну школу, вже давно стала реальністю. Варто хоча б згадати минулі часи, коли батьки наймали для своїх дітей індивідуальних вчителів, щоб ті займалися з їхніми чадами.

Такий варіант був ефективний, проте не в сучасних реаліях. Це не лише незручно, а й дуже дорого. Альтернатива йому - найняти репетитора, але й такий вихід буде не всім по кишені. Проте є інший доступний варіант вчити мову, якщо немає коштів на особистого вчителя чи можливості відвідувати мовну школу - це віддалене навчання. Наприклад, такі курси англійської мови в Івано-Франківську користуються популярністю і на те є багато причин.

Особливості такого варіанту навчання

Дехто впевнений, що дистанційне вивчення англійської не передбачає спілкування з викладачем. Досить читати тексти англійською, прослуховувати подкасти та проходити онлайн-уроки. Так, дійсно, один із невеликих мінусів віддаленого навчання - це відсутність прямого контакту з наставником. Однак на противагу цьому в нього є безліч значних переваг:

  • Грошова складова. Хоча в дистанційних занять з англійської є деякі мінуси, цей спосіб навчання допоможе заощадити значну суму грошей, адже онлайн-уроки зазвичай коштують набагато дешевше, ніж офлайн. 
  • Відсутність необхідності перебувати в оточенні інших людей. Хоча дехто вважає це велика перевага, для багатьох людей подібний розклад, навпаки, є кращим. Зокрема, тому що майбутні студенти, якщо вони дорослі, нерідко соромляться відсутності потрібного рівня знань у своєму віці, а підліткам зовсім не хочеться після загальноосвітньої школи вирушати в ще одну.
  • Економія особистого часу. Займатися можна звідки завгодно, нема потреби стояти в заторах або ж їхати до школи в незручний час і в погану погоду. Проходити уроки можна буде з будь-якої країни, головне, щоб був інтернет.

Проте, підходити до свого вибору потрібно відповідально, навіть, якщо це дистанційний курс англійської мови. Якщо студент отримає негативний досвід, це ризикує позначитися на мотивації людини й усьому її подальшому ставленні до уроків англійської в подібному форматі. Таким чином, він може надовго закинути навчання, а коли вирішить зайнятися англійською наступного разу, найімовірніше відразу відкине цей варіант. Тому не варто концентруватися тільки на першому-ліпшому варіанті. Бажано підібрати кілька і пройти пробні безкоштовні заняття. 

Додаткові плюси індивідуального навчання

Гнучкість - це те, що не завжди згадується під час навчання онлайн, проте це також має вагу. Студент часто здатен на власний розсуд складати свій розклад. Це робиться для того, щоб не завдавати сильної шкоди робочому або ж іншому графіку.

Які ще позитивні пункти курсів англійської дистанційно варто згадати:

  • Усі представлені матеріали зазвичай можна зберігати. Звідси випливає, що займатися англійською можна буде навіть, якщо знайдеться підключення до інтернету. Примітно, що багато кураторів пропонують наступний варіант - заплатити один раз і після отримати постійний доступ до навчальних матеріалів. Це означає, що студент зможе повністю самостійно контролювати темп свого навчання.
  • Можна займатися в будь-який час. Наприклад, якщо єдиний вільний варіант - це обідня перерва. Також у деяких випадках заняття можна продовжити довше або ж закінчити раніше.
  • Однаково великий вибір програм для тих, хто живе в місті, та для тих, хто перебуває в селищах. Таким чином, попри дрібні мінуси такого формату навчання, довести свою англійську до потрібного рівня зможуть навіть ті люди, які не мають можливості найняти собі репетитора або ж піти до мовної школи.
  • Підтримка мотивації. Щоб цей спосіб вивчити мову не став останнім, можна залучити до цієї справи будь-яку близьку людину і займатися разом.

Однак у будь-якому разі не можна забувати ось про що: неважливо, який обрано формат навчання - онлайн чи офлайн. Щоб добре знати мову, потрібні не тільки знання граматики або словникового запасу. Потрібно також тренувати англійську самостійно. Наприклад, читати книги, дивитися фільми з субтитрами, слухати музику тощо. 

 

Висновок

Водночас, попри всі плюси, спосіб вивчення англійської мови дистанційно не підійде тим дорослим або підліткам, які не відрізняються достатнім рівнем самодисципліни. Мало бездумно проходити уроки - важливо розібратися в наданому матеріалі та вміти використовувати нові знання. Плюсом до цього, заняття мають бути регулярними. Хоча б по 20 хвилин, але щодня. Якщо займатися по годині раз або два на тиждень, великого толку від такого навчання не буде.

Те, наскільки результативним здається навчання, залежить також і від бажання безпосередньо людини отримувати нові знання. Дисципліна та організованість, відповідальне виконання домашніх завдань - усе це допоможе досягти колосальних успіхів і, зрештою, справді вивчити англійську мову.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх