Імплантування зубів: що потрібно знати

3.06.2024, 14:20 Переглядів: 767 Р Новини компаній

 

Якщо пацієнт втрачає один або декілька зубів, виникає потреба у заміні порожнього місця у ротовій порожнині.

Однією з найбільш сучасних і розповсюджених процедур, яка допомагає подолати цей недолік, є встановлення імплантатів. Проте досить велика кількість пацієнтів не наважується на цей крок, адже боїться болі під час операції, перспективи тривалого відновлення та має інші страхи. Уникнути цих побоювань можна, якщо детально розібратися у цьому питанні та зрозуміти, як відбувається процедура імплантування зубів у Києві. Так ви зможете підготуватися до операції та впевнитися в тому, що вона є безпечною та не настільки болісною, як ви уявляєте.

Що являє собою зубний імплантат

Природний зуб складається з кореня зуба, який міцно сидить у щелепній кістці, і коронки зуба, яка є видимою верхньою частиною зуба. Зубний імплантат замінює природний корінь зуба. Це невеликий, але міцний штифт з біосумісного металу або кераміки, який вставляється в щелепну кістку замість кореня зуба. Імплантат служить основою для фіксації одиничних коронок, кількох зубних мостів або може використовуватися як анкер для цілих зубних протезів.

Перш ніж перейти безпосередньо до заміщення втраченого зуба шляхом імплантації, отримайте вичерпну консультацію від свого стоматолога. Зокрема, дізнайтеся про всі ризики та переваги, якими володіє ця процедура, а також про те, чи можете саме ви її пройти. Це передбачає врахування низки важливих моментів. Зокрема, на прийняття рішення впливає загальний стан здоров’я пацієнта, від якого напряму залежить можливість проведення такої операції. Тому важливо заздалегідь пройти детальну діагностику, завдяки результатам якої ви зможете дізнатися, чи можете ви бути допущені до проведення імплантації, скільки часу на загоєння знадобиться у вашому випадку, а також той факт, як довго імплантат може залишатися на місці.

Також надзвичайно важливо дотримуватися рекомендацій лікаря після проведення процедури, а саме приділяти достатньо уваги гігієні порожнині рота, адже регулярне чищення як самого імплантату, так і сусідніх зубів грає важливу роль у загальній ефективності проведеної операції. Якщо ж ваш імплантат відчуватиметься ослабленим або болючим, негайно повідомте про це свого стоматолога.

Які переваги має процедура вживлення імплантів

 

Як стоматологи, так і самі пацієнти вибирають імплантування зубів у зв’язку з такими перевагами, які має ця процедура:

  • Збереження щелепної кістки пацієнта та структури обличчя. Природні зуби допомагають кісткам залишатися міцними та здоровими. Сили, які ми створюємо під час жування, передаються через корінь зуба до кістки, що стимулює підтримку щільності кісткової тканини. Зубні імплантати передають жувальну силу на щелепну кістку, що допомагає підтримувати здорову щелепу та, таким чином, зберегти структуру вашого обличчя.
  • Покращення посмішки та впевненості в собі. Зубний імплантат виглядає та відчувається як ваші природні зуби, адже видимої різниці між ними немає. Вам буде комфортніше розмовляти, посміхатися, їсти та функціонувати загалом.
  • Відновлення здатності жувати. На відміну від зубних протезів, із встановленням імплантатів немає потреби використовувати клей, щоб комфортно жувати та розмовляти. Окрім цього, з імплантатами у вас не буде жодного дискомфорту під час звичайного чищення зубів.
  • Збереження здоров'я навколишньої кістки та ясен. Окрім цього, встановлений імплантат допомагає утримувати сусідні зуби стабільними, адже вони не будуть зміщуватися.

Щоб впевнитися у тому, що ця процедура є безпечною та рекомендованою, почитайте відгуки про імплантацію зубів від інших пацієнтів, проконсультуйтеся зі своїм лікарем. Стоматолог також порадить, як правильно підготуватися дооперації з імплантації, щоб як сама процедура, так і відновлення після неї були для вас максимально комфортними, а результат був саме таким, на який ви розраховуєте.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх