Як працює віртуалізація VMware Broadcom

1.08.2024, 14:40 Переглядів: 707 Р

 

При роботі з контейнерами завжди є ризик витоку даних, тому вкрай важливо передбачити надійний захист.

Розв'язати проблему дозволяють продукти VMware від Broadcom: створюється особлива система віртуалізації для захисту контейнерного середовища.

Які є вразливості контейнерного середовища

Завдання засобів VMware – ізоляція процесів один від одного та від негативної дії ОС. Контейнери можна порівняти з пісочницями, в яких працюють ті чи інші додатки. Проте контейнери вразливі через те, що для їх запуску необхідні права суперкористувача. Через вразливість ПО, що працює в одному і тому ж фізичному середовищі, ризик є для всієї системи.

Шкідливий код може проникати настільки глибоко, що починає виконуватися під обліковим записом (тобто з правами суперкористувача). Завдяки цьому кіберзловмисники отримують контроль над фізичними ресурсами та навіть можуть контролювати хмарний простір. Проте це не єдиний ризик. До витоків даних також призводять:

  • неправильна конфігурація, яка призводить до виникнення дірок у контейнерному середовищі;
  • зміна образу при розгортанні;
  • порушення конфіденційності через неуважність (компрометація облікових даних: логіни, паролі);
  • відсутність шифрування мережевих потоків.

Варто зазначити, що можливості кіберзлочинців постійно зростають. Проте засоби VMware дозволяють боротися з такими атаками.

Придбання VMware Broadcom та зміни в роботі

Придбання VMware компанією Broadcom в кінці минулого року призвело до виникнення низки запитань користувачам продуктів. Найбільш популярніше з них: Який вплив матиме придбання на використання поточної інфраструктури VMware?

Розробники запевняють, що завдяки спрощенню портфеля пропозицій, працювати стане простіше. Керівництво прислухалося до відгуків клієнтів та партнерів, які скаржилися, що пропозиції та вихід на ринок досить складні. Набагато зручніше вибрати з двох основних пропозицій:

  • VMware Cloud Foundation;
  • VMware vSphere Foundation.

Отримати відповіді на всі питання про переваги та зміни після придбання VMware Broadcom допоможе SoftwareOne. Компанія є офіційним партнером відомого розробника програмного забезпечення. Спеціалісти нададуть необхідні консультації та допоможуть із впровадженням інноваційних рішень в бізнес.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх