Кожній мусі – по жабі, або «Мушине нашестя – 2006»

17.08.2006, 14:08 Переглядів: 1 997
„Чому ви нічого не пишете про те, що цього року у Кременчуці просто якесь нашестя мух. Кажуть, що у Піщаному їх для чогось розводять, а звідти вони хмарами летять до Кременчука”.

„Чому ви нічого не пишете про те, що цього року у Кременчуці просто якесь нашестя мух. Кажуть, що у Піщаному їх для чогось розводять, а звідти вони хмарами летять до Кременчука”, – розповідав минулого тижня журналістам „Телеграфа” по телефону схвильований читач газети. Спочатку ми посміялися. Мухи – не ворони і на таку велику відстань не мігрують. Проте ми все ж вирішили з’ясувати, чи дійсно мух у місті більше, ніж зазвичай.
«Кількість мух цього року дійсно висока, – каже завідувач санітарного відділення міської СЕС Надія Тоціна. – Пов’язано це, перш за все, з погодними умовами. Тривала спека сприяла кращому розвитку личинок цих комах».
Не менш важливою причиною «мушиного нашестя» є побутове сміття, яке вивозиться не часто, а то й взагалі не потрапляє до контейнерів. «Біля смітників від мух не врятуєшся, іноді в маршрутках просто заїдають» – кажуть кременчужани.
На підприємствах з мухами борються дезінфекцією. Вдома ж можна «оборонятися» за допомогою сіток на вікнах та «вести партизанську війну» з допомогою липучих приманок, репелентів та інших див біохімії. А ще краще, щоб все було природно та екологічно чисто, заведіть собі жабку, а то й дві, – хай вони тих мух і ловлять.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх