На службу за контрактом

24.08.2006, 17:08 Переглядів: 2 388
«Іти служити за контрактом бажаючих поки що дуже мало, – кажуть у військкоматі. –  Перш за все, через слабке матеріальне забезпечення. Зарплата контрактника зараз від 500 до 750 гривень». Цього року кременчуцький військкомат влаштував у збройні сили дев’ятьох бажаючих.

«Іти служити за контрактом бажаючих поки що дуже мало, – кажуть у військкоматі. –  Перш за все, через слабке матеріальне забезпечення. Зарплата контрактника зараз від 500 до 750 гривень». Цього року кременчуцький військкомат влаштував у збройні сили дев’ятьох бажаючих. Серед них є навіть жінки, що зараз служать у «ракетній» частині. На контрактну службу зараз можуть влаштуватися навіть випускники ПТУ, що раніше не призивалися. Щоправда, їх повинна захотіти взяти якась військова частина».
– Що приводить людей на службу за контрактом?
– У нас в Кременчуці військових забезпечують житлом чи не найкраще в Україні, – каже начальник другого відділу Сергій Девященко. – Через 25 років служби люди отримують «ветерана», а це дозволяє сплачувати лише половину вартості комунальних послуг. Та й інші пільги додаються. Так, грошей зараз платять мало, але на підприємствах люди працюють і за 400 гривень».
Згідно з програмою розвитку Збройних сил України, наступного року зарплатня контрактникам повинна зрости до 1200 – 1500 гривень. Певно, що молоді люди почнуть обирати службу за контрактом, ніж виконання обов’язку безкоштовно.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх