1 квітня відбудуться перші виплати «Вітіної тищі» за вкладами Ощадбанку

1.04.2012, 14:00 Переглядів: 5 142

1 квітня відбудуться перші виплати «Вітіної тищі» за вкладами Ощадбанку
1 квітня – всеукраїнський День дурня

1 квітня відбудуться перші виплати «Вітіної тищі» за вкладами Ощадбанку
7 березня, коли вся країна готувалася пережити 8 Березня, Президент оголосив про свої нові соціальні ініціативи. Він пообіцяв доплатити по 100 гривень до пенсії 9-ти мільйонам пенсіонерів. А головне – пан президент гарантував виплату компенсацій – по 1000 грн кожному – за знецінені вклади радянського Ощадбанку.

 

1 квітня відбудуться перші виплати «Вітіної тищі» за вкладами Ощадбанку
Відповідальність за виконання ініціатив президента покладена на віце-прем’єра з питань соціальної політики пана Тигіпка. Він вже оголосив, що 16 мільярдів гривень, які потрібні на фінансування президентських ініціатив, в Україні є – або ось-ось будуть. Необхідні мільярди зберуть завдяки введенню податку на розкіш (його теж ініціював президент).

 

 

«Таки да» или «Таки нет»? 


«ТелеграфЪ» страшенно здивували і соціальні ініціативи президента, і оптимістичні обіцянки віце-прем’єра.  Бо саме цей віце-прем’єр – пан Тигіпко – багато разів коментував «Телеграфу» ситуацію з виплатами знецінених заощаджень Ощадбанку. Ми підготували для вас невеликий цитатник із висловлювань віце-прем’єра – почитайте, можливо, ви теж здивуєтесь.

 

 

 

2002 рік, 23 лютого


«Гроші українських вкладників повернути неможливо»


Сергій Тигіпко для «Телеграфа»:

 

– На мою думку, гроші українських вкладників Ощадбанку повернути неможливо. Гадаю, колеги-політики трохи лукавлять. Яким чином вони збираються повернути 100 мільярдів гривень, коли весь річний бюджет України складає 50 мільярдів? Де знайти суму, що перекриває два річних бюджета? Треба надрукувати паперові гроші і видати їх на руки вкладникам. Якщо таке станеться, у країні почнеться страшне лихо – гіперінфляція.

 

Це пан Тигіпко розповів «Телеграфу» під час виборчої кампанії 2002 року, коли він служив віце-прем’єром. У той час гроші українським вкладникам Ощадбанку обіцяли повернути кандидати Симоненко, Вітренко, Ющенко.

 

2003 рік, 20 червня


«Якби я був погано вихований, я б сказав просто – брехня!»

 

Сергій Тигіпко для «Телеграфа»:

– З приводу повернення грошей українським вкладникам Ощадбанку.  Якби я був погано вихований, я б сказав просто – брехня! Але я так не скажу. Краще сформулюємо так: це занадто оптимістичні прогнози. Щоб повернути громадянам втрачені кошти, треба надрукувати купу паперових грошей. А це призведе до гіперінфляції – яка вдарить по тих, хто живе на зарплату або пенсію.

Це пан Тигіпко розповів «Телеграфу» в Києві, в приміщенні Національного банку України, головою якого він на той час працював.

 

2004 рік, 14 жовтня


«Знайдені додаткові джерела фінансування виплат за вкладами Ощадбанку!»

«Кременчуцький ТелеграфЪ»:

«Днями Сергій Тигіпко – керівник центрального виборчого штабу кандидата Януковича – повідомив журналісту «Телеграфа», що в процесі розробки проекту держбюджету знайдені додаткові надходження, у тому числі і джерела додаткового фінансування  виплат чи взаємозаліку тим громадянам, яким заборгував радянський Ощадбанк».

Таку заяву пан Тигіпко зробив у Кременчуці, коли прибув туди разом із паном Януковичем. А пан Янукович у 2004-му балотувався у президенти – і пообіцяв народу, що виплатить або компенсує йому (народу) втрачені вклади Ощадбанку. Схему він тоді озвучив карколомну – взаємозалік за комунальними платежами.

 

2011 рік, листопад

«Грошей на повернення вкладів Ощадбанку СРСР немає!»


В ефірі телеканалу «24» віце-прем’єр Тигіпко заявляє:

– Повернути вклади людям – ідея гарна, я – за. Ось тільки державна скарбниця порожня. В бюджеті 2012 року ці гроші не прописані. У міністерстві соціальної політики це питання не розглядалося. Я та моє міністерство ніякої серйозної роботи щодо повернення вкладів Ощадбанку не вели.

 

2012 рік, березень

«Меня радует, что все верят, что это будет сделано!»


 В прямому ефірі ток-шоу «Велика політика» на каналі «Інтер» віце-прем’єр Тигіпко заявив, що гроші на виплату компенсацій за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР в держбюджеті є, або вони ось-ось будуть. І принесе їх податок на розкіш та виведені з тіні зарплати. Наостанок віце-прем’єр виголосив: «Меня радует, что все верят, что это будет сделано!»

 

 

Чесно кажучи, «ТелеграфЪ» як раз і не повірив, «что это будет сделано». Та сталося диво! Мільйонери сплатили податок на розкіш.

 

 

1 квітня 2012 року вони заплатять податки на розкіш!


 

Найзаможніші посадовці та політики зголосилися сплатити податок на розкіш – у тому числі за додаткові метри власних житлових будинків. Нагадаємо, житло площею до 250 кв.м. не обкладається додатковим податком. Все, що більше – має статус розкоші.

 

1 квітня відбудуться перші виплати «Вітіної тищі» за вкладами Ощадбанку

 

 


Графік виплат

 

1 квітня 2012 року виплати компенсацій за знецінені вклади Ощадбанку СРСР здійснюються за таким графіком:

10.00 – 10.30 – громадяни України сплачують податок на розкіш

10.30 – 11.00 – кава-брейк

11.00 – 12.00 – громадяни України реєструють пільгові довідки, за якими, згідно переліку*, вони звільняються від сплати податку на розкіш

 

12.00 – 13.00 – обідня перерва

13.00 – 13.30 – громадяни України отримують компенсації за знецінені вклади Ощадбанку

13.30 – пункти виплат зачиняються до 1 квітня наступного року.

 

Виплати компенсацій здійснюються 1 квітня 2012 року, 1 квітня 2013 року, 1 квітня 2014 року. У 2015 році відбудуться чергові вибори президента, у зв’язку з чим порядок виплат компенсацій може бути змінений.

 

*Згідно переліку, затвердженому на закритому засіданні Кабміну, від сплати податку на розкіш звільняються такі категорії громадян України:

– сирота, син полку, син лейтенанта Шмідта;

– громадяни, які мають статус ліквідаторів економічної кризи в Україні;

– ветерани праці (народні депутати, які відпрацювали 4 каденції у Верховній Раді);

– громадяни, які не мають інших джерел доходів, крім служіння народу у Верховній Раді;

– малозабезпечені громадяни (сума витрат перевищує загальну суму отриманих «відкатів»);

– громадяни, які отримали травму на виробництві (народні депутати, які отримали легкі тілесні ушкодження під час групових бійок у Верховній Раді);

– громадяни, які мають статус жертви переслідувань з боку влади (всі мільйонери-члени БЮТ);

– громадяни, які мають статус жертви переслідувань з боку опозиції (всі мільйонери-члени Партії регіонів);

– громадяни, які тимчасово втратили працездатність за станом здоров’я (народні депутати та посадовці, які в процесі служіння народу отримали незворотні зміни тканин печінки через зловживання фуа-гра та алкоголем класу X.O і V.S.O.P.).

Повний Перелік пільгових категорій громадян, звільнених від сплати податку на розкіш, буде надрукований 1 квітня 2012 року в офіційному виданні «Урядовий Вісник».

 

З 1 квітня вас, шановні!!!


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх