Школярам показали, як вода потрапляє в пляшку

7.03.2011, 17:04 Переглядів: 3 034
Фонд «Джерело Дніпра» організував екскурсії на підприємство «Ізумруд».
Діти в захваті від екскурсії

На підприємстві «програмують» мінеральну воду: її шлях від свердловини до пляшки автоматизований, а процесами керують комп’ютери. Діти побачили весь процес на власні очі. 

Сідаємо у великий автобус разом із гомінливими семикласниками школи №1. У них свято: від уроків звільнили і безкоштовно везуть на екскурсію на підприємство «Ізумруд», що спеціалізується на виробництві столових та мінеральних вод,  а також безалкогольних напоїв. Спонсором екскурсій виступив Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» (Почесний Президент Фонду Володимир Матицин). Усього за сприяння Фонду та громадської організації «Рідне місто» було організовано 10 таких екскурсій, і можливість потрапити туди мали кращі класи кременчуцьких шкіл, яких визначали педагоги у самих навчальних закладах. 

Отже, вирушаємо у село Майбородівка – саме там розташоване родовище приємних на смак мінеральних вод, які давно завоювали прихильність кременчужан. Перше враження від цеху підготовки води – суцільна чистота та свіжість. Та й ходити тут дозволяють лише у халатах або накидках. Хоча й контакт людини з водою виключений: всі процеси автоматизовані. Вода подається насосами безпосередньо зі свердловин і додатково проходить піщані фільтри. У цеху, де готують напої «Рів‘єра», нам показують комп’ютер, який сам «знає», скільки сиропу та цукру додавати:  програма розроблена відповідно до рецептури. 

А на лінії розливу води бачимо весь процес. Машина видуває пляшку з пластикової колби-заготовки, потім вона «біжить» по конвеєру, ополіскується, наповнюється водою, закупорюється. Автомати й маркують продукцію: ставлять дату розливу, ліплять етикетки. І ось вода вже упакована для транспортування, і її вивозять з цеху електрокари, що «бігають», немов мурашки. 

Після екскурсії діти поласували напоями торгової марки «Ізумруд».

– Ми дуже вдячні підприємству «Ізумруд». Діти побачили, як виробляється екологічно чиста вода, вони задоволені. Дякуємо організаторам, Фонду «Джерело Дніпра», за те, що екскурсія була безплатною. Це дуже важливо для нас, адже, крім активістів, ми направили на екскурсію й дітей пільгових категорій, – говорить Уляна Суханова, класний керівник 7-Б класу школи №1.

На підприємстві «Ізумруд» італійська лінія для розливу води



 
Автор: ermakova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх