Інваліда позбавили гарячої води

25.10.2007, 17:10 Переглядів: 2 076
Комунальники опломбували газову колонку, пояснивши це турботою про безпеку життя. Про якість життя інваліда не подбали.

Ця людина важко підводиться з ліжка, чіпляючись за батарею. Потім деякий час стоїть, спираючись палицею на ліжко – щоб «звикли» ноги і хребет. По квартирі рухається, тримаючись за стіни. Кожен крок для нього – велике навантаження. Тим не менш ця людина працює, перетворивши на офіс організації інвалідів «Оріяна» частину квартири.  «Робота та гігієна – це дві речі, які тримають мене у житті. Тепер однієї з них мене позбавили», - каже Валерій Лекумович, відомий у місті як засновник спорту серед інвалідів. Уже тиждень він сидить без гарячої води. Комунальники опломбували газові колонки в усьому будинку, пояснивши це тим, що димовий вентиляційний канал не придатний до експлуатації.
Розповідає Валерій Лекумович:
- 15 жовтня до моєї квартири без запрошення вдерлося сім чоловік – представники міськгазу і ЖЕПу. (Двері в мене завжди відчинені, бо й офіс у квартирі, та й сам я боюся зачинятися – а раптом впаду і ніяк буде покликати на допомогу.) Сказали, що треба опломбувати колонку, бо не придатний димовий канал. Я не дав опломбувати і наполягав, щоб канал негайно почали ремонтувати. Тоді мені відключили газ. Врешті я здався і дав опломбувати колонку.  Ремонт димового каналу ніхто й не починав. А один із працівників ЖЕПу, коли заходив до квартири, сказав, що потрібно буде десять метрів якоїсь нової труби, один метр коштує 245 гривень. Отже, це натяк на те, що я маю заплатити сам?..
Тепер Валерій Лекумович, аби здійснити елементарні гігієнічні процедури, носить воду чашечкою із ванни до кухні, бо просити допомоги сторонніх він не звик, а дружина якраз зперебуває у відрядженні. «Так я попоходив два дні, і тиск стрибнув до позначки 220 на 120», - інвалід каже, у що реально вилилася турбота комунальників про безпеку його життя. Він подав скаргу на дії комунальників до приймальні міського голови.
Ми поцікавилися долею скарги, яку передали в управління житлово-комунального господарства.  Заступник начальника УЖКГ Олександр Любенко та його підлеглі пообіцяли  розглянути її і дати відповідь до шостого листопада. Інваліду за таким розкладом «випадало» сидіти без гарячої води ще мінімум два тижні.
Інформація Сергія Яроша, начальника ЖЕПу «Центральне», теж не порадувала конкретикою:
- Свого часу, коли ми планово ремонтували димові вентиляційні канали в цьому будинку, деякі мешканці (сусіди цієї людини, яка скаржиться на відключення) не впустили ремонтників у свої квартири. На сьогодні ми опломбували колонки - убезпечили  людей від нещасного випадку. Тепер вирішуємо питання, коли,  за які гроші, у який термін проводити ремонт. Звернулися за фінансуванням в  УЖКГ.

P.S. Коли матеріал був готовий до друку, нам зателефонував Валерій Лекумович і повідомив, що до нього завітали представники КГЖЕП «Центральне» і пообіцяли розпочати ремонт протягом тижня. Чи дотримають комунальники своєї обіцянки? Чи інвалід і надалі буде позбавлений елементарних побутових умов?



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх