Модний захист від сонця

18.05.2006, 16:05 Переглядів: 4 183
Цьогорічна мода на окуляри здивувала своїми розмірами, округлими формами та стилем американських полісменів.
Весною-літом 2006 року окуляри стануть однією з найважливіших деталей сезону. Мода поєдналась із класикою, а ті окуляри, які раніше вважались винятково жіночими або чоловічими, зараз можуть спокійно носити представники обох статей. У світі сонцезахисних о
Фото: Дмитрий Бабец

Без чого дівчина не може у сонячний день вийти на вулицю? Без окулярів! А модна дівчина – без модних окулярів! Стильні окуляри – це не просто спосіб привернути увагу, але й чудова можливість підкреслити свою індивідуальність, поекспериментувати з іміджем. Примхлива красуня-мода змінюється і оновлюється кожного року. Але в 2006 році вона обернулась назад і… зробила популярними моделі, які раніше здавались безглуздими та старомодними. Тепер у моді округлені, краплеподібні «стрекозки», «авіатор» та окуляри в стилі американських полісменів. Класика залишилась майже незмінною: трохи модернізувалась форма лінз та дужок. Стрази ще не втратили популярність, але вже минули свій пік. Втім, якихось пріоритетів немає: найголовніше – носити не те, що модно, а те, що личить.

Фото: Дмитрий Бабец

Фаворити цього сезону – окуляри «крапелька». Раніше щось схоже носили американські полісмени. Тепер окуляри модернізувались, розміри стали більші, а форми – округліші. Використовують не лише чорний або коричневий метал, але й яскраві кольори. До речі, акцент робиться на повторення моди минулого, повертаються окуляри у величезній оправі, що закривають практично все обличчя.

Пластик краще, ніж скло

Спортивні окуляри завжди залишаються в моді. Особливих модернізацій цього року вони не зазнали – форма змінилась несуттєво. Тож, якщо ви носитимете минулорічні, від моделей-2006 їх відрізнить хіба що спеціаліст.
Фото: Дмитрий Бабец

Думка про те, що окуляри зі скла кращі, ніж пластикові, виявилась хибною. Принаймні, у магазині «Сімба» кажуть, що зараз гарні сонцезахисні окуляри на 99% виготовлені з пластику. На виробництво окулярів з цього матеріалу перейшли тому, що скло небезпечне для очей – якщо розіб’ється на вас, поріже очі. У світі залишилось лише дві-три фірми, що виготовляють зі скла дійсно якісні окуляри. Пластик дає захист і не погіршує параметри зору.  Є окуляри, що складаються з 7-8 прошарків пластику, де кожен виконує свою функцію. Але пластик подряпується, тому його необхідно носити у футлярі, протирати м’якими серветками. Скло не потребує такого догляду, але у вас більше шансів його розбити.

Фото: Дмитрий Бабец

Окуляри фірми Polaroid – оптимальний варіант для водіїв. Наприклад, якщо ви їдете по мокрому асфальту, з Polaroid він не буде здаватися білим або «різати» очі. Це забезпечується такою властивістю як поляризація: корисне світло відсікається від некорисного. Polaroid став першим, хто використав цю сонцезахистну властивість. На ринку можна знайти переважно китайський Polaroid. Якість, звісно, також «китайська». Єдиний спосіб відрізнити справжню фірмову модель від копій – ціна має бути не нижчою за 200 гривень.

Кольорові рішення ваших окулярів

Цьогорічні окуляри стали шикарнішими, набули закругленіші контури і веселий настрій, створюючи ефект безтурботності і чистоти.
Фото: Дмитрий Бабец

Для лінз переважає дзеркальне або градуйоване покриття, плавний перехід з темних відтінків у світліші. Минулого та позаминулорого року популярністю користувались світлі лінзи бежевого кольору, але вони майже не захищають від сонця. Те, що корисно та приємно, залишається незмінним: очі будуть вдячні за сіро-чорні або зеленуваті лінзи. А щодо темних окулярів, то вони завжди в моді. Яскраві оправи залишились у минулому році: цьогорічні хоч і кольорові, але більш спокійні та витримані.

Не всі окуляри однаково корисні

Якщо ви захоплюєтесь екстремальними видами спорту, ці гнучкі пластикові окуляри для вас – на крутих віражах почуватимете себе більш захищено. Знайти можна як жіночі, так і чоловічі моделі.
Фото: Дмитрий Бабец

Окуляри поділяють відповідно до того, наскільки вони корисні для ваших очей. Перші дві групи – «прозорі» окуляри, мають практично косметичний характер і захищають лише від ультрафіолету. Четверта та п’ята групи – дуже темні окуляри, які доводиться знімати в приміщенні. Їх переважно надівають туди, де сонце дає великі відблиски – пляжі та гірськолижні курорти. Тому третя група – це золота середина, що найбільше захищає ваші очі від сонячного впливу.

Цієї весни можна сміливо мінятись модними окулярами зі своїми другими половинками – в моді панує унісекс

Дякуємо за допомогу у створенні матеріалу магазину «Сімба»



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх