Продавати копчену та в’ялену рибу домашнього виробництва, всі види консерв у герметичній тарі, які виготовлені в домашніх умовах, кондитерські вироби з кремом, пиріжки з м’ясом, сільгосппродукцію з землі, а молокопродукти та олію у ПЕТ пляшках та склопляшках повторного використання з 11 травня заборонено головним санлікарем міста Віктором Акімовим. У відповідній постанові також містяться вказівки керівникам ринків та магазинів про роботу у веснянно-літній період. Зокрема, заборонено торгувати оселедцями, рибопродуктами, ковбасами, м’ясом та молоком на ринках без холодильного обладнання. Без холодильників у торгових точках тепер не можна продавати хот-доги та кури-гріль. За дотриманням норм мають слідкувати правоохоронці.
До речі, за словами Віктора Акімова, останні перевірки СЕС щодо якості харчових продуктів свідчать, про значні рівні їх забруднення. До того ж, з початку року в місті зареєстровано 110 випадків гострих кишкових інфекцій. У 27,4% випадків причиною захворювань стали молочні продукти, у 8% – м’ясні, в 12% – рибопродукти”.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.