Яйця подешевшали. Ненадовго

2.06.2006, 08:06 Переглядів: 2 058
Цього тижня ціна на яйця приємно здивувала покупців. На центральному міському ринку, наприклад, десяток яєць від ЗАТ „Птахофабрика Росія” можна придбати за 1,80 грн., а брудні взагалі віддадуть за півтори гривні..
Такої ціни, як 1,80 грн. за десяток яєць, покупці вже давно не пам’ятають. Та радіти доведеться недовго – через місяць ціна може знову підвищитись

Не встигли вітчизняні виробники оговтатися від спалахів курячого грипу, як їх наздогнала нова напасть – перевиробництво яєць. „Росія відмовилася ввозити яйця з України, –  пояснює пан Хміль. – А наш внутрішній ринок такої кількості цього продукту не потребує. Ми вже минулого року мали більше яєць, ніж могли спожити”.
Виробники несуть серйозні збитки, а варантів виходу з ситуації, що склалася, в принципі, немає. Вирощувати птицю на м’ясо із зайвих яєць неможливо – вони дієтичні, тобто незапліднені. Ще є експорт, але Юрій Хміль стверджує, що до Європи українські яйця відправляти немає сенсу, там своїх виробників вистачає. „Ми могли б постачати яйця до країн третього світу, – припускає пан Хміль. – Але щоб вийти на їхній ринок, знадобиться час”. Тож виробники вбачають лише один вихід – скоротити кількість несушок. За прогнозом Юрія Хмеля, вже через місяць за десяток проситимуть 2,50 грн. Настане черга виробників зітхнути з полегшенням.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх