Минулорічне підвищення тарифів є протиправним і має бути скасоване

15.06.2006, 19:06 Переглядів: 1 664
Міська влада у вівторок, 13 травня, оголосила нову попередню вартість житлово-комунальних тарифів, а вже увечері того ж дня отримала рішення суду, яким останнє підвищення тарифівід 30 травня минулого року названо протиправним та підлягає скасуванню. Щоправда, виконком не погоджується з рішенням суду і готує апеляцію. Якщо апеляція буде програна, кременчужани мають право вимагати перерахунку за вже оплачені послуги. Але про все по порядку.
Майже через рік суд задовільнив вимоги кременчужан не підвищувати тариф на житлово-комунальні послуги

30 травня 2005 року виконком затвердив рішення, згідно з яким у Кременчуці з першого червня зросли житлово-комунальні тарифи. Тоді міська прокуратура винесла протест на рішення виконкому, бо її фахівці вважали, що членами виконавчого комітету було порушено порядок прийняття рішень, тому що на той час, за словами прокурора міста Віктора Павлійчука, не було розроблено механізму про підвищення тарифів, а виконком, ухваливше своє рішення, порушив чинне законодавство. Однак, 14 липня міськвиконком протест прокуратури відхилив. Тоді прокуратура звернулася до суду. Туди ж звернулися кременчужани Людмила Шаповалова та Юрій Матвєєв. Останні вимагали визнати рішення про підвищення тарифів протизаконними, антиконституційними, антинародними, аморальними, злочинними по суті та хотіли, аби суд їх скасував.
Дев”ятого червня суддя Автозаводського райсуду Савичев виніс рішення за заявами прокуратури та кременчужан. У постанові суду зазначається, що суд, вивчивши справу, прийшов до висновку, згідно з яким рішення виконкому, якими були затверджені нові тарифи, не відповідають Конституції України, є протиправними, порушують права мешканців територіальної громади Кременчука-споживачів житлово-комунальних послуг та підлягають скасуванню.
Вимоги Людмили Шаповаловоъ та Юрія Матвєєва  про визнання цих рішень антинародними, аморальними, злочинними по суті, не підлягають задоволенню, оскільки не відповідають встановленим законодавством способам захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб в галузі адмінсудочинства.
У постанові суду зазначається, що рішення судді може бути оскаржено в апеляційному суді. Заступник начальника управління житлово-комунального господарства міськвиконкому Оксана Кийло повідомила “Телеграфу”, що виконком вже готує відповідну апеляційну скаргу.
Разом з тим у міській прокуратурі кажуть, якщо скарга не буде задовільнена, то за законом, кременчужани мають право вимагати перерахунку за вже оплачені послуги.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх