Продукти поки що не дорожчатимуть

22.06.2006, 19:06 Переглядів: 2 036
За підрахунками експертів, подорожчання газу для промисловості на вартість продуктів харчування істотно не вплине. Підставою для підвищення цін на хліб та м’ясну продукцію можуть послужити інші обставини..

З першого липня підвищаться тарифи на газ для населення та промисловості. Громадяни відчують це на собі перш за все на подорожчанні комунальних послуг. Тривожать споживачів і ціни на продукти харчування. Виробники поки що засмучувати населення не поспішають.
„Питома вага енергозатрат у собівартості нашої продукції не настільки велика, щоб підвищення ціни на газ вплинуло на вартість готового товару” – каже перший заступник голови правління ВАТ „Кременчукм’ясо” Ірини Дроздова. Але водночас пані Дроздова припускає, що зростання ціни може відбутися в тому випадку, якщо подорожчання газу відіб’ється на вартості сировини та матеріалів, які „Кременчукм’ясо” використовує у виробництві. Якщо постачальники запросять за сировину більше, то, відповідно, доведеться піднімати ціну і на готову продукцію.
ВАТ „Кременчуцький хлібокомбінат” з підвищенням цін на свою продукцію теж не поспішає. „Поки що для цього підстав немає, – пояснює голова правління комбінату Галина Олійник. – Щось конкретне можна буде сказати тільки після першого липня. Ми спочатку подивимось, у скільки нам обійдеться це підвищення, підготуємо відповідні розрахунки, а вже потім вирішуватимемо, чи варто піднімати ціну на хліб”.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх