Бензин знову дорожчає

20.07.2006, 12:07 Переглядів: 2 211
Оптові ціни на бензин вже піднялись. Експерти прогнозують, що незабаром літр 95-го коштуватиме як мінімум 5 гривень.
Оптові ціни на бензин зросли. В деяких регіонах України А-95 вже продають по 5 гривень. У нас ціна поки що тримається, але чи надовго?

Вартість пального найближчим часом знову підвищиться. Торговці бензином кажуть, що лише за останній тиждень ціна на оптове пальне підвищувалась тричі – загалом на 5% Це, звичайно ж, відобразиться на вартості його у роздріб. Дехто з нафтовиків прогнозує, що незабаром вартість бензину може сягнути 5 гривен за літр. Є навіть тенденція, що А-76 за вартістю буде перевищувати А-92.
Керівник служби голови правління АО “Укртатнафта” Сергій Біленький інформацію про те, що оптовий  бензин виріс у ціні,  не спростовує. Однією з причин він називає сезонність – влітку бензин дорожчає. До того ж, зараз попит перевищує пропозицію. Олександр Роженко, голова правління Торгового дому “Укртатнафта”, каже, що за останні два тижні вартість окремих видів оптового палива зросла до 5%. Окрім того, за його словами, спостерігається дефіцит високооктантанових бензинів, таких як А-92 та А-95. Тому він також не заперечує, що бензин виросте у ціні найближчим часом: “Мабуть подорожчання буде, і можливо, що вже наступного тижня. Але наскільки – сказати зараз важко”, – говорить Олександр Роженко.
Тим часом на багатьох українських АЗС найбільш ходову його марку - 95-у, вже продають по 5 грн. за літр. Фахівці стверджують, що це наслідок того, що багаті готові платити завищену ціну за високооктановий бензин.
У столиці України бензин марки А-95 коштує 4,7 грн. Але, за словами учасників ринку, його ціна і надалі підвищуватиметься. Кажуть, на ціни впливає подорожчання нафти на світовому ринку.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх