Хлібопекарні міста економлять на хлібі: як розповіла «Телеграфу» завідувач сектору відділу захисту прав споживачів Наталія Міхно, це показала проведена нещодавно перевірка. «Ми зробили контрольну закупку хліба, що продається уроздріб, і відправили його на експертизу до Полтави», – розповідає пані Міхно. – Виявилось, подекуди буханки важили на 10-20 грам менше, ніж потрібно». Так, хліб «Докторский подовый», який виробляє одна з міні-пекарень міста, містить на 20 грамів менше, а творіння цього ж виробника «Хліб пшеничний» на 10 грамів відрізняється від ваги, вказаної на упаковці. Один з хлібозаводів міста не докладає у свій продукт – «Бублики українські» – жиру та цукру. «Ці бублики не такі, як мають бути – порушено технологію виробництва. Жиру недодають на 1,5%, а цукру – на 3,2%. Для заводу, що виготовляє хлібопродукти, це значна економія».
Крім «недоважених» буханок, серед порушень фахівці відділу захисту прав споживачів ще знайшли так звані «окали» – чорні та підгорілі місця. «Вони шкідливі і можуть викликати утворення ракових клітин», – пояснює Наталія Міхно.
На порушників чекають штрафні санкції, а «хлібні справи» будуть розглядатись у Полтаві.
Наскільки нас обважують за місяць
Хліб «Докторский подовый»
На етикетці: 720 грам
Насправді: 700 грам (недоважують 20 грам)
За місяць на родині економлять майже хлібину:
20 грам *31 день = 620 грам
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.