У Новому році – нові ціни на бензин

23.12.2006, 14:12 Переглядів: 2 505
Після Нового року ціни на паливо зміняться. Щоправда, думки експертів різняться: дехто вважає, що вартість бензину зросте, оптимісти кажуть, що може зменшитись.

Нещодавно Петро Порошенко, голова парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності заявив, що  у січні ціни на нафтопродукти можуть злетіти вгору. Це, на його думку, пов’язано із  спробою уряду домовитись із нафтовиками про  фіксовані ціни на пальне, що  вже призвело до його дефіциту в деяких  регіонах.
Подекуди спеціалісти навіть прогнозують збільшення вартості бензину в два рази. Однак
Олександр Роженко, голова правління торгового дому «Укртатнафта», заспокоює: поки що нічого страшного з цінами не трапиться. «Я думаю, що вони будуть триматись у тих межах, які зараз є. А після Нового року будуть певні коливання, можливо у січні ціни на бензин навіть упадуть, бо це – мертвий місяць Однак на ринок нафти впливає багато факторів, тому можливе і підвищення вартості пального».
Крім цього, місцеві фахівці підтверджують, що спостерігається певний дефіцит бензину. Насамперед це пов»язано із Лисичанським НПЗ, який простоював восени і лише кілька тижнів тому стабілізував свою роботу.
Тим часом, міністр палива і енергетики Юрій Бойко прогнозує, що ціна на бензин найближчим часом підвищиться на 1-1,5%. Провідні оператори «бензинового” ринку також кажуть про наміри підвищити ціни на бензин. Серед тих, хто вже заявив про збільшення вартості пального. – «Лукойл-Україна», що збирається підвищити вартість продукції на 8-10% (А-95 до 3,95 грн., дизельне паливо до 3,80-3,85 грн.), компанія «ТНК-ВР Украина», яка має намір збільшити вартість бензину на 3-5% .
Причинами підвищення оператори називають зростання європейських та світових цін на нафтопродукти, що імпортуються до України.

Ціни на бензин
А-95 – 3,75 грн.
А-92 – 3,65 грн.
А-80 - 3,50 грн.
Дизельне паливо – 3,70



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх