Пенсії перераховано

25.01.2007, 16:01 Переглядів: 4 395
Мінімальний прожитковий мінімум зріс і потягнув за собою перерахунок пенсій та надбавок. Наступного разу пенсії перерахують у березні..

З 1 січня на 14 гривень зріс мінімальний прожитковий мінімум – тепер він становить 380 гривень. Як розповіла заступник начальника відділу пенсійного забезпечення управління пенсійного фонду Автозаводського району Валентина Шершак, це потягнуло за собою перерахунок пенсій і надбавок. «Збільшились надбавки інвалідам, учасникам бойових дій, зросла надбавка донорам. Крім цього, нарешті надбавку до пенсії отримують діти війни, яких визнано інвалідами. З 1 січня вона складає 19 гривень». Розмір надбавки інвалідам війни І групи, наприклад, із січня – 190 гривень, інвалідам війни ІІ групи – 152 гривні, а інвалідам війни ІІІ групи – 114 гривень. Учасники війни замість 9,96 коп. отримають 38 гривень.
Однак із пенсіями цього року пощастило не всім. Якщо раніше через скорочення штату вас звільняли за 1,5 року до досягнення пенсійного віку, і виплачували пенсію, то цього року її платити не будуть. Працюючих пенсіонерів у пенсіях не обмежать: вони отримуватимуть і пенсію, і зарплату. Поміж тим, не будуть платити пенсію держслужбовцям, яким пенсію призначили достроково, але вони все одно працюють.
Наступного разу пенсії перерахують у квітні, а потім у жовтні, коли мінятиметься прожитковий мінімум. Однак значного підвищення це не принесе. Наприклад, до кінця року надбавки інвалідам війни, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих військовослужбовців зростуть лише до 10 гривень.
Не надто оптимістичну статистику трохи підсолодив голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук. Він повідомив, що відповідно до законодавства пенсії повинні бути перераховані з 1 березня, в зв’язку із зміною середньої заробітної плати в державі. Надбавка складе 20% від того, наскільки зросте середня заробітна плата в країні. Наприклад, якщо у грудні-листопаді середня зарплата по країні була 1020 грн, а потім вона зросте до 1220 грн., то береться 20% від 200 гривень. Це буде 40 грн.
Індексація пенсій буде здійснюватись і у випадку інфляції.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх