Ґарсон, усім шампанського!

1.07.2007, 13:07 Переглядів: 1 871
«Візьміть пляшку шампанського і вкиньте туди пару скибочок лимона – щоб бульбашки швидше вийшли. Коли «вийде» весь вуглекислий газ, то все шампанське поміститься у склянці».

(Із дзвінка до редакції)

Із шампанським ми вчинили точно за інструкцією нашого читача… І ніякого дива не сталося. Скільки було у пляшці шампанського, стільки й залишилося. Правильність результатів нашого досліду підтвердили фахівці кафедри фізики КДПУ. «Об’єм рідини після вивільнення вуглекислого газу не зменшиться, або зменшиться незначно», – запевнили нас. Все пояснюється тим, що до відкриття пляшки вуглекислий газ перебував у стиснутому стані, а після відкриття він вивільнився. Як то кажуть, те на те й виходить. Схожий процес ми спостерігаємо, коли відкупорюємо пляшку із газованою водою.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 45 від 7 листопада 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх