Кременчуцькі супермаркети пропонують покупцям тренуватись рахувати в умі

3.12.2009, 22:37 Переглядів: 2 746
Вони пишуть на фасованій продукції лише вагу, без ціни.
Вага шинки – 0,325 кг. Вартість кг – 65,35 грн. Скільки коштує цей шматочок покупцям пропонують вираховувати самостійно
Фото: Дмитрий Бабец

У супермаркетах можна зустріти «нову фішку» – на фасованій продукції зазначена лише її вага. І на упаковці жодних відомостей про те, скільки ж коштує товар. У відділі захисту прав споживачів кажуть: це – порушення, і радять звертатись до них зі скаргами.
Про математичну задачку із «двома відомими – однією невідомою» «Телеграфу» розповіла читачка газети Аліна:

– У супермаркеті намагалася купити шматок ковбаси, у вакуумній упаковці, – розповідає вона. – На ній зазначалася лише вага: 0,359 кг. Жодних даних про ціну не було. Думала, помилка принтера. Ага, не тут-то було. У них увесь фасований товар – ковбаса, риба, солодощі – не мають цінника на упаковці. Мені кажуть – ціна за кілограм указана на стенді. Так що ж я, комп’ютер чи що, обчислювати вартість шматка ковбаси? Самі спробуйте: 1 кілограм коштує 58,25, а ви берете 0,359 кг. Не вийшло? У мене теж. «Беспредел» якийсь та суцільна неповага до споживача!

«ТелеграфЪ» вирішив завітати до супермаркету, аби перевірити чи дійсно ціна товару не вказана на фасованій продукції. На кондитерських виробах та рибі із цінами все було гаразд. А от у ковбасному відділі виникли питання. Беремо апетитний шматочок шинки. На упаковці зазначена вага. Але на яку суму заважив цей шматочок – не зрозуміло. На поличці, де вона лежить, приклеєна ціна. Причому цифра, яка впадає в око, насправді не та ціна, за якою відпустять товар – це вартість шинки, якщо ви придбаєте її більше двох кіло. А ціна за один кілограм написана дрібним шрифтом. Щоб розібратись, скільки платити за товар, кличемо консультанта:

– Ось, дивіться. Тут у вас 325 грамів. Ціна 65 із копійками за кілограм. Тобто, сто грамів – це десь 6,50, тепер помножте на три...Усього вийде трохи більше 20 гривень, – люб’язно пояснила нам жінка

– А чого ціну не можна одразу вказати на товарі? Навіщо мені ця головоломка? Так складніше ж орієнтуватись, що мені по кишені, що ні…

– Так, але ми не маємо права наклеювати сюди наше маркування, це робить постачальник продукції, вони зазначають лише вагу…
Із шматочком шинки, намагаючись не забути її вартість за кілограм, підходжу до каси:

– Підкажіть, а чому у вас немає цінників на фасованому товарі?

– Це ви питайте у відділах, – відправляє мене касир і пробиває вартість товару. Перевіряю, чи мене не надурили – у чеці все у порядку, зазначена саме та вартість за кілограм шинки, яку я бачила на поличці.

«Телеграфъ» зателефонував до цього супермаркету. Адміністратор нам пояснила, що покупці можуть звертатись до продавців – вони їм підкажуть, скільки коштує обраний товар.

– Можна звертатись до продавців, вони все підрахують, – зазначила адміністратор і додала, що на упаковках вартість не зазначена, бо вся продукція маркується на заводі-виробнику.



 
Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх