30.04.2024, 19:02
Переглядів: 733
До Великодня залишилося кілька днів, саме час планувати, які страви подати до святкового столу
30.04.2024, 12:02
Переглядів: 731
Традиційні пасочки можуть замінити смачні крафіни
24.04.2024, 07:45
Переглядів: 1 232
Весна на порозі, а разом з нею наближається свято Пасхи — час смачних традицій та кулінарних витонченостей. Шановні читачі газети, ми запрошуємо вас поділитися вашою улюбленою рецептурою для пасхальних делікатесів, позмагатися за звання справжнього кулінарного майстра й отримати подарунок на свято від нашого спонсора — депутата Полтавської обласної ради Миколи Корецького!
23.04.2024, 11:02
Переглядів: 1 533
Згадка про шпундру є ще в книзі «Енеїда» Котляревського
9.04.2024, 07:45
Переглядів: 765
Любителі риби можуть приготувати звичайний хек з томатами. Страва виходить смачною й соковитою
3.04.2024, 22:00
Переглядів: 711
На приготування буженини не потрібно мати великий досвід у кулінарії та багато часу. Необхідно лише замаринувати м'ясо та загорнути його у фольгу
22.03.2024, 08:30
Переглядів: 1 445
Якщо хочеться ситно, швидко та смачно нагодувати родину, страви з курки — найкращий варіант. Готуються вони швидко, й виходять неймовірними
18.03.2024, 08:31
Переглядів: 784
Цей поживний та смачний сніданок Ви приготуєте лише за кілька хвилин. Як тільки ваші близькі почують запах тостів, самі прийдуть на кухню
11.03.2024, 08:00
Переглядів: 938
Масляна іде, смаколики з собою несе. Млинці – одна з найулюбленіших страв українців. Особливо на Масляну. Ми зібрали смачні рецепти на молоці, на воді, на кефірі
7.03.2024, 21:01
Переглядів: 639
![](/uploads/posts/2024-03/thumbs/1709557755_zapisati.jpg)
З сиру можна приготувати багато смачних страв. Його можна їсти як самостійну страву, смажити сирники, додавати до салатів або використовувати у випічці. Сирні ж мафіни просто тануть у роті
26.02.2024, 07:04
Переглядів: 1 120
Ми пропонуємо вам приготувати улюблені «ліниві голубці». За смаком страва буде ідентичною давно відомій і звичній нам з дитинства, а ось на її приготування піде удвічі менше часу
25.02.2024, 08:00
Переглядів: 593
Баночки ікри минтаю можна знайти практично у будь-якому супермаркеті. Цей продукт не тільки має більш демократичну вартість порівняно із червоною ікрою, його ще й не підробляють. Цікаво, що ікра минтаю дуже популярна на Сході, зокрема у корейській та японській кухні вважається вишуканим делікатесом
24.02.2024, 14:00
Переглядів: 1 790
Приготування холодцю займає чимало часу. Це пов’язано з тим, що м’ясо і овочі повинні довго чекати при невисокій температурі. Можна готувати холодець на плиті, але краще з завданням впорається мультиварка
15.02.2024, 07:01
Переглядів: 1 186
Для картопляної запіканки найкраще підходить фарш зі свинини або яловичини. Картоплю обирайте тих сортів, які добре розварюються, але гарно тримають форму при приготуванні. Для утворення красивої рум’яної скоринки візьміть твердий або напівтвердий сир: пармезан, голландський, чедер, гауда тощо
14.02.2024, 07:45
Переглядів: 754
Ароматне листкове печиво зі скибочками соковитих яблук — ніжний десерт, який просто тане в роті
25.01.2024, 07:45
Переглядів: 724
Фарширована качка — ароматна, менш повсякденна за курку й ну дуже ніжна, якщо правильно її приготувати. Щоб запечена качка смакувала зимово, фарширувати її будемо апельсином, а натирати — корицею
24.01.2024, 17:16
Переглядів: 611
Один із найдавніших українських десертів — сластьони, такий собі попередник популярних нині пончиків — просто ідеальна страва, коли захотілося смачненького. Сластьони мають апетитну золотаву скоринку, ніжні та пухкі всередині, а ще досить бюджетні, адже готуються із продуктів, що є у найближчому магазині
11.01.2024, 13:32
Переглядів: 744
![](/uploads/posts/2024-01/1704878884_bez-nazvanija.jpg)
Майже як «Оселедець під шубою», але смачніше, й без оселедця. Оселедець замінюють рибні консерви в олії або власному соку. Внаслідок того, що не потрібно чистити та обробляти оселедці, цей салат готувати швидше та простіше
31.12.2023, 09:03
Переглядів: 802
Переможницю конкурсу визначено!
27.12.2023, 21:00
Переглядів: 854
Напередодні Нового року газета «Для дому і сім'ї» проводила конкурс на найсмачніший рецепт від наших читачів. Жанна Хіменко, 85-років, запропонувала старовинний (понад 100 років) рецепт підчеревини фаршированої, яку подавали на стіл на свята в їхній родині. Страву навчила готувати її бабуся, 1892 року народження. Тепер і Жанна Борисівна з радістю ділиться рецептом із читачами «ДДС». Приготування займе якийсь час, але це того варте. Спробуйте!