Батьки учнів стурбовані долею кременчуцької школи № 14

22.09.2012, 16:28 Переглядів: 4 828

 


«Як ми можемо об'єднатися, щоб зберегти школу?» – запитували на батьківських зборах

 

Батьки учнів стурбовані долею кременчуцької школи № 14
Судячи зі слів мера, він відвів школі лише один навчальний рік. Будівлю планують віддати під центр надання адмінпослуг. Та навіщо 30 чиновникам аж три поверхи?

 

12 вересня у школі № 14 відбулися загальні батьківські збори. Найбільше тих, хто прийшов на зібрання,  цікавила подальша доля навчального закладу. Нагадаємо, міський голова Олег Бабаєв напередодні навчального року заявив пресі про те, що утримувати школу №14  економічно недоцільно.

Однак директор цієї школи Анатолій Ващенко на батьківських зборах чомусь нарікав на інформацію в ЗМІ:

 

– Хочу заспокоїти батьків, що нічого страшного внаслідок публікацій, інформації в ЗМІ, не відбувається. Відтоку учнів немає ... Не хочу, щоб ми поверталися до питання, яке у кожного в голові. Жити будемо сьогоднішнім і завтрашнім днем. Не можна складати руки і пригнічувати себе, – ось його слова, звернені до батьків.

 

Ніхто з перших осіб – ні мер, ні його заступник з гуманітарних питань, ні начальник управління освіти – не прийшли на збори в школу, щоб чітко пояснити стурбованим батькам позицію міської влади.

 

Був присутній заступник начальника управління освіти Валерій Лобода. Одна з мам адресувала йому питання:

 

– Як ми можемо об'єднатися, щоб зберегти школу?

 

У відповідь Валерій Лобода довго говорив про те, що бюджет освіти обмежений, що в середньому по місту наповнюваність класів – 27 чоловік, але в чотирьох школах – набагато менше і назвав номери цих шкіл: № № 14, 2, 13, 29. Потім додав:

 

– На сьогодні питання щодо скорочення школи № 14 не стоїть. Але вічного немає нічого ...

 

Батьки поцікавилися думкою директора: чи варто їм писати листи меру, щоб питання про закриття школи був знято назавжди? Анатолій Ващенко відповів: немає резону роздмухувати полум'я.

 

Схоже, мер усе вже вирішив – без батьків

 

– Хочу звернутися до вас: не спекулюйте на школах, тому що ви не праві. Є бюджетні гроші і є доцільність реорганізації. Ви необ'єктивно оцінюєте ситуацію, – про це заявив мер Олег Бабаєв пресі 14 вересня, після наради у виконкомі.

 

– Коли батьки знатимуть, чи підуть їхні діти в наступному році в свою школу чи ні?

 

– А що там знати, що їм потрібно зайвих 300 метрів пройти? Якби сказали, що школу закривають, і доведеться їздити на Молодіжний – це інше питання. Але тут – що їм пояснювати? 300 метрів пройти назад, що зміниться? Не дійдуть? Там 11-а школа стоїть позаду, ви все знаєте, просто задаєте питання ...

 

Так до чого ж тут «спекуляція»?


Судячи з усього, коли шум уляжеться, директора школи потихеньку почнуть переконувати в економічній недоцільності її існування. І навпаки, активна громадянська позиція може кардинально змінити ситуацію. Так, кременчужани свого часу не дали закрити пологове відділення у Крюкові, а нещодавно батьки учнів школи № 20 відстояли для своїх дітей перший клас.

 

А якщо говорити про «спекуляцію», то матеріальний зиск із будівлі школи матимуть уж точно не учні, не батьки, і не ЗМІ. Поміркуємо: стоїть собі триповерхова будівля в центрі міста, розрахована на 330 учнів. Як повідомлялося раніше, мерія планує розмістити тут центр надання адміністративних послуг населенню. За інформацією начальника управління  торгівлі та підприємництва міськвиконкому Людмили Жорняк, передбачено 30 робочих місць для адміністраторів. Імовірно, чиновники займуть максимум один поверх. Що ж буде на інших двох поверхах такої привабливої будівлі? У Кременчуці вже була епопея продажу та здавання в оренду дитсадків. Тепер не вистачає місць для дошкільнят. І перш, ніж говорити про закриття закладу, влада мала б прорахувати потребу у школах на наступні 5-10 років. Та наразі таких розрахунків громаді міста не представили.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх