В Україні запрацював Національний Телефон Довіри з питань вірусних гепатитів

17.03.2016, 09:13 Переглядів: 1 699

Оператори телефону довіри - медичні працівники, а також люди, що подолали цю важку хворобу

Люди, які проходять лікування від вірусних гепатитів або підозрюють у себе симптоми хвороби, та їх родичі можуть безкоштовно зателефонувати по Національному Телефону Довіри 0-800-50-33-10 та отримати професійну медичну консультацію, адреси медичних установ, до яких можна звернутися або почути слова підтримки від тих, хто подолав хворобу.

 

Проект реалізує Всеукраїнська благодійна організація «Всеукраїнська асоціація громадського здоров’я» (ВАОЗ). Оператори телефону довіри - лікарі та люди, які вилікувались від цієї важкої хвороби.

 

Дзвінки за телефоном 0-800-50-33-10 приймаються щодня з 9:00 до 18:00.

 

"За декілька днів роботи, - пише служба на своїй сторінці у Facebook, - ми вже отримали значну кількість дзвінків. Серед них були як звернення від людей, що хворіють на вірусні гепатити, які цікавились схемами лікування і медичними установами, що його проводять, так і дзвінки подяки від медичних працівників, які працюють в сфері лікування гепатитів або так чи інакше пов’язані з проблемою".

 

За даними ВООЗ, понад 2 млн. людей в України інфіковані гепатитом С, що складає близько 5% населення, і епідемія в нашій країні зростає щороку. Серед вразливих груп населення рівень інфікування сягає за 50%. У світі від гепатиту щороку помирає більше 350 тис. людей, а інфіковані понад 185 млн.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх