Мер розгнівався – і реконструкцію музею у Кременчуці «заморозили» на п’ять місяців

26.04.2012, 09:13 Переглядів: 3 971

Мер розгнівався – і реконструкцію музею у Кременчуці «заморозили» на п’ять місяців

Є надія, що будівельні роботи в краєзнавчому музеї відновляться

Реконструкція музею у Кременчуці триває п’ятий рік

 

П’ять місяців тому, 29 листопада 2011 року, мер міста на зустрічі з кременчужанами в МПК заявив: «У наступному році в музеї працюватиме інший підрядник. Цей зірвав усі терміни здачі об’єкту, він винен!» Заява стосувалася багатостраждального Кременчуцького краєзнавчого музею, який реконструюють з 2008 року.

 

У 2011-му генпідрядником виступала будівельна компанія «КременчукЖитлобуд», а субпідрядником – фірма «ВЛАН». «ВЛАН», власне, і виконувала усі будівельні роботи. Вони оновлювали фасад, утеплили його, поштукатурили зали, тощо. Втім, будівельники не встигли до настання низьких температур завершити покрівлю музею. Це викликало гнів міського голови, і він публічно заявив, що «ВЛАН» на реконструкції музею більше не працюватиме. Відповідно, «ВЛАН» роботи припинила – адже замовником виступав міськвиконком. До речі, робітники «ВЛАНу» отримали платню за виконані ще в листопаді роботи лише взимку, після Нового року – на свята пішли з порожніми кишенями.

 

Після того, як неугодний «ВЛАН» позбавили роботи, реконструкція музею припинилась. І не велася цілих п’ять місяців. У квітні «ТелеграфЪ» дізнався, що робітники «ВЛАНу» працюють в музеї. Як з’ясувалося, вони демонтують на даху конструкції, які забракував генеральний проектувальник – полтавський інститут «Міськбудпроект». Демонтаж «ВЛАН» здійснює власним коштом.

 

Хто надалі займатиметься реконструкцією музею, невідомо. В Управлінні капітального будівництва «Телеграфу» пояснили, що новий тендер на виконання робіт ще не призначений. А все через те, що існує певна колізія закону – насправді, угода з генпідрядником «КременчукЖитлобуд» ще не розірвана, і бюджетні кошти, які за угодою виділили на реконструкцію, повністю не використані. Тож є імовірність, що «КременчукЖитлобуд» та «ВЛАН» поновлять роботи в музеї. Або ж угоду з ними розірвуть, і призначать новий тендер. Такий варіант «з’їсть» ще більше часу – та ще й літнього. Між тим, ціни на будівельні матеріали з січня 2012 року вже двічі піднялися на 7% – про це «Телеграфу» розповіли торговці. Зросла і мінімальна ставка, від якої нараховують зарплати будівельникам. Тож вартість реконструкції зростає фактично щодня. Схоже, мерський гнів дорого коштує кременчуцькому бюджету.

 

На реконструкцію музею у 2012 році планують виділити близько 2,7 млн грн. За ці кошти мають зробити дах та повністю завершити фасад. Грошей на виконання робіт у внутрішніх приміщеннях музею, скоріше за все, не вистачить – лише заміна підлоги в залах коштуватиме щонайменше півмільойна. Обережні будівельники вважають, що у 2012 році музей ще не відкриють.
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх