Учні кременчуцького ПТУ-6 розробили класний проект скверу на Раківці (ФОТО)

6.02.2013, 16:37 Переглядів: 4 042

"ТелеграфЪ" пропонує першому віце-меру втілити цей проект в життя



П’ятого лютого у міськвиконкомі учні кременчуцького ПТУ-6 захищали власні бізнес-проекти. Організатором заходу виступила Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку (АСМБР). Втім, політкоректний президент АСМБР пан Мельник зазначив, що ідея освітнього проекту належить першому віце-меру пану Погрібному.

 

Проект називається «Основи підприємницької діяльності в системі професійно-технічної освіти». Ідея цікава – дорослі бізнесмени та викладачі навчають вихованців ПТУ основам підприємницької діяльності. Ті вчаться, а потім пишуть власні бізнес-проекти та публічно їх захищають. Саме на захист проектів «ТелеграфЪ» і потрапив. 33 вихованці ПТУ-6 представили свої бізнес-ідеї. Одні пропонували організувати автомайстерню самообслуговування, інші розповідали, як відкриють видавництво у Кременчуці.

 

Одна робота привернула увагу «Телеграфа» одразу. Олександра Никифорчук та Олександр Григораш представили проект скверу біля «Ювілейного» (Раківка). Шматок землі перед центром дозвілля «Ювілейний» – це знана «собача» площа, затиснута автомобільною розв’язкою. Вихованці ПТУ-6 розробили проект регулярного скверу на цьому шматку землі. Він матиме захисну живу огорожу з вічнозелених хвойних порід, парадну квіткову рабатку та центральну клумбу. Нам проект видавця життєздатним – особливо, якщо трохи зменшити кількість дорогих чавунних ліхтарів та збільшити кількість вічнозелених чагарників, щоб сквер мав пристойний вигляд і взимку.

 

От «ТелеграфЪ» і подумав – а класно було б, коли перший віце-мер пан Погрібний – великий майстер озеленення та автор учнівського освітнього проекту – довів би теоретичну справу до практичного фіналу. Узяв би шефство над проектом і допоміг його втілити в життя. Бо Раківка того варта. Між тим, у планах, складених міською владою на 2013 рік, об’єкти озеленення на Раківці не передбачені. Чому? Можливо, доречніше було б, ніж заривати 70 мільйонів посеред козячого поля у Депутатському парку, розбити реальний маломасштабний сквер на густонаселеній Раківці? І закріпити його за ПТУ-6. І оплатити з бюджету роботу вихованців ПТУ – адже там вчиться чимало дітей, позбавлених батьківського піклування. Хочеться вірити, що енергійний пан Погрібний щось придумає – маємо на увазі, корисне і малобюджетне. А сезонні квіти для скверу можна замовити на сімейному підприємстві пана віце-мера. І буде всім щастя.

 

Учні кременчуцького ПТУ-6 розробили класний проект скверу на Раківці

 

Учні кременчуцького ПТУ-6 розробили класний проект скверу на Раківці

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх