В Кременчуці провели курс тактичної медицини

16.08.2015, 17:17 Переглядів: 1 707

В Кременчуці провели курс тактичної медицини

На тренінг прийшло близько ста осіб. Серед учасників були як військові так і цивільні

Чи знаєте ви як допомогти людині при глибокому порізі або, коли вона почала з незрозумілої причини задихатись? А як потім перенести постраждалого, щоб ще більше не нашкодити? На подібні та більш серйозні запитання нам дали відповідь на благодійному курсі воєнно-тактичної медицини.

 

У суботу, 15 серпня, на території колишніх артскладів у Кременчуці відбувся Благодійний курс воєнно-тактичної медицини. Він включав у себе теорію та після цього все закріплювалося на практиці з допомогою наставників, і оглядом помилок. На сам тренінг прийшло десь близько ста осіб. Серед учасників були присутні як військові так і звичайні люди.

 

З теоретичного курсу було чотири заняття: допомога при критичній кровотечі, огляд можливих пошкоджень дихальних шляхів і надання допомоги, тампонування та бандажування ран, підготовка і перенесення постраждалих до безпечного місця. Одне заняття тривало трохи більше години, отримані знання випробовувались на собі або ж на тому "нещасному", що погодився вам допомогти.

 

Після завершення навчальних тренінгів організатори створили умови, наближені до бойових. Вибухи, димові завіси, панічні крики «поранених», ворожі сили супротивника і під це все ще й дощ із грозою. Під завершення цієї епопеї всі були втомлені і промокли до нитки але щасливі. Організатори наголосили, що це лише імітація і в реальних умовах від наших дій залежало б чиєсь життя.

 

Варто зазначити, що серйозно травмуватись можна і в повсякденному житті: ДТП, глибокий поріз, падіння з висоти, так що варто знати, як надати правильну допомогу собі або людині поряд.

Автор: Максим Перепелиця Фото: Олександра Салівон
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх