Квартири, будинки та землю почнуть оформляти в кременчуцькій мерії

10.09.2015, 15:14 Переглядів: 2 442

Наступного місяця у ЦНАПі збираються розпочати послуги з державної реєстрації права власності на нерухоме майно

В Кременчуці із 4 жовтня 2015 року послуги з державної реєстрації права власності на нерухоме майно, інших речових прав на нерухоме майно (крім державної реєстрації іпотеки нерухомого майна) та видачі витягів, інформаційних довідок та виписок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно будуть надаватися через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), який працює на першому поверсі мерії на площі Перемоги,2.

 

Як повідомляє прес-служба міськради, такі зміни вводяться згідно розпорядженню Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. №523-р.

 

Мова йде про документи на нерухомість: квартири, будинки, земельні ділянки.

 

Цього тижня тривають семінари для адміністраторів ЦНАПу, які будуть приймати заяви чи видавати довідки про нерухомість.

 

Під час заняття, яке проводили Бондаренко І.В., , та Кондратьєва Т.М., заступник начальника відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Кременчуцького міського управління юстиції, були вивчені положення Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», зокрема висвітлені наступні питання:

 

- Ми готуємося до того, що людей прийматимуть із питань нерухомості не на вул.Жовтневій,27 (відділ державної реєстрації нерухомого майна Кременчуцького управління юстиції - ред.), а в ЦНАПі. На заняттях ми навчаємо його адміністраторів порядку прийняття заяв та загальним засадам здійснення державної реєстрації прав, - розповіла "Телеграфу" в.о. начальник реєстраційної служби Кременчуцького міського управління юстиції Ірина Бондаренко. - Працівники ЦНАП вивчають перелік документів, права та обов’язки суб’єктів у сфері державної реєстрації прав, терміни здійснення державної реєстрації.

 

І.Бондаренко каже, що минулого разу було обговорено Порядок державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Окрему увагу було приділено тому, яким вимогам повинні відповідати документи, який порядок розрахунку та сплата адміністративного збору.

Автор: Dolli
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх