«Чиновникам війна не цікава. Їм солдати не потрібні» - боєць батальйону «Донбас» Едгар

13.10.2015, 17:32 Переглядів: 2 321

Допомога армії – це першочергове завдання патріотів.

Півтора року в Україні триває війна, яку наша влада так солодко називає «АТО». Проте, назва не змінює реальність. Все, що зараз відбувається, все, що потрібно нашим солдатам – це надійний тил та своєчасне забезпечення боєприпасами, амуніцією та продуктами харчування. Але, на жаль, забезпечення не своєчасне, а інколи і взагалі відсутнє. Виручають волонтери, хоча вони й не можуть допомогти із боєприпасами. Проте із одягом, взуттям та продуктами проблем поки що немає. Волонтери знаходять кошти, способи доставки аби підтримати армію.

 

Політична партія «Українське об`єднання патріотів – УКРОП» займалася волонтерством із самого початку військового конфлікту на Донбасі. І в Кременчуці члени цієї партії по мірі сил підтримували армійців завжди. А зараз, об`єднавши зусилля, змогли одягли 10 бійців із різних батальйонів, бригад та підрозділів. Спільним було одне – прохання про допомогу та цілковита розчарованість у можновладцях.

 

«Чиновникам війна не цікава. Їм солдати не потрібні» - боєць батальйону «Донбас» Едгар

 

«Дякуємо вам! Без вас вже не було б України»

 

12 жовтня в офісі громадської приймальні кандидата на посаду міського голови Оксани Піддубної зібралися військові, щоб отримати скромну допомогу від небайдужих кременчужан.

 

«Чиновникам війна не цікава. Їм солдати не потрібні» - боєць батальйону «Донбас» Едгар

 

Це була форма, берці, тактичні рукавиці, рюкзак, і, навіть, розгрузка.

 

-- Спочатку я б хотіла подякувати за те, що ви, ваші сини, чоловіки та батьки захищаєте нашу країну», - звернулася Оксана Піддубна до присутніх. -- Дивлячись на їхні подвиги, ми маємо сили змагатися тут із внутрішнім ворогом – злочинною владою, що довела Україну до межі бідності та відчаю. Ми зараз перебуваємо в стані війни, проте її вперто називають АТО. Для мене особисто це не АТО, це справжня війна! І наша організація це розуміє як ніхто. В лавах партії знаходяться військовослужбовці, які зараз є на передовій та волонтери. На жаль, наша держава не взмозі виконувати функцію забезпечення армії, тому це взяли на себе люди. Ніхто і не очікував, що волонтери зможуть займатися допомогою уже протягом півтора року. Проте вони вистояли, змогли, та не залишають солдат напризволяще. А ми, в свою чергу, допомагаємо їм у цій нелегкій справі.

 

Із закликом не забувати що в Україні війна до присутніх звернувся волонтер, який уже давно допомагає бійцям в зоні АТО, член політичної партії «Українське об`єднання патріотів – УКРОП» Дмитро Сироватін.

 

-- Хоч у нашому місті не їздять танки, не стріляють сепаратисти, ми все одно повинні допомагати нашим солдатам. Завдяки їм, ми тут маємо тихі ночі та сонячні ранки без «Градів» чи «Смерчів», - сказав він.

 

Потім Дмитро разом із лідером кременчуцької організації «Укроп» передали солдатам речі, які так необхідні їм нині. А оскільки більшість бійців зараз на передовій, амуніцію їм передали через рідних.

 

-- Волонтерський рух йде в тандемі із армією, адже солдати не зможуть воювати без волонтерів, - сказав отримавши новеньку форму, боєць батальйону «Донбас» Едгар Молчанов. -- А хто такі волонтери? Це просто люди. І армія – це також просто люди, яких по мобілізації підняли і повели в бій. А те що нам видають від держави (і хай не розказують, що ми повністю забезпечені), з цим в бій йти не можна! Вся амуніція неякісна, дуже швидко рветься. Залишається тільки звертатися до небайдужих та волонтерів. Без них ми не виграємо цю війну та й просто не протримаємося. А головне на війні – це моральний стан солдатів. Вони будуть воювати доти, поки відчуватимуть, що це все не дарма, що їх чекають і підтримують. А нашим чиновникам війна не цікава, їм солдати не цікаві. Вони цього не відчувають, по окопах не лазять, замерлі консерви не їдять. Тому наші солдати безмежно вдячні волонтерам, та людям, які розуміють та підтримують їх.

 

Ця промова не залишила нікого байдужим та вселила надію - перемога обов'язково буде за нами!

 

 

 

Політична реклама

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх