Кременчужани за свої кровні заслуговують на газ належної якості

14.10.2015, 10:19 Переглядів: 2 193

Партія «ВОЛЯ» вимагає — і зареєструвала відповідний законопроект — аби калорійність газу, що постачається була не менше 9 000 кілокалорій. Це дозволить зменшити витрати на газ кожного конкретного українця за рахунок зменшення обсягів споживання.

Сьогодні не маючи європейських зарплат і пенсій ми платимо за газ як в Європі, але мусимо користуватися «брудним» неочищеним та розбавленим газом, який ледве горить. Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев'янко.

 

Кременчужани за свої кровні заслуговують на газ належної якості

 

- Нам скаржаться люди на те, що, приміром, колись чайник закипав за 5 хвилин, в тепер закипає за 10 хвилин. Лічильник крутить, а достатньої кількості тепла спалюваний газ не дає. Тобто газ подається людям неякісний, і його потрібно спалювати більше, - сказав народний обранець.

 

Він підкреслив, що сплачуючи за газ 7200 грн/1000 м3, громадяни України отримують природний газ низької якості, фактично платячи за повітря.

 

Нардеп зазначив, що сьогодні згідно з іще радянським ГОСТом калорійність газу має складати мінімум 7 600 кілокалорій. Натомість вимоги до якості газу в Європі набагато вищі, відповідно і коефіцієнт корисної дії вищий.

 

Юрій Дерев'янко навів приклад Голландії, де калорійність газу має бути мінімум 10 731 кілокалорій та Данії — 12 396 кілокалорій. В той же час середній показник калорійності газу в Європі — близько 11 000 ККалорій.

 

Облгази, 70% яких належать Фірташу, постачають дуже неякісний газ. У парламенті партією «ВОЛЯ» зареєстровано законопроект, який встановлює необхідність постачання газу вищої якості, калорійність якого має бути не менше 9000 кілокалорій однієї тисячі кубометрів газу.

 

Нардеп підкреслив, що проблема полягає в тому, що облгази самі постачають газ, контролюють його якість, і вони ж мають знижувати ціну на газ, якщо він поганої якості.

 

- У випадку надання газу поганої якості, облгази повинні повернути гроші населенню, — каже депутат.

 

На переконання Юрія Дерев'янка, якість газу повинні вибірково перевіряти незалежні лабораторії. Це дозволить суттєво знизити плату за газ.

 

 

 

Політична реклама

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх