Оксана Піддубна та «УКРОП» пропонують увічнити пам’ять Олександра Печерського

21.10.2015, 09:24 Переглядів: 8 662

14 жовтня 1943 року кременчужанин очолив єдине успішне повстання в таборі смерті «Собібор»

 

Оксана Піддубна та «УКРОП» пропонують увічнити пам’ять Олександра Печерського

 

14 жовтня на площі Незалежності з нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці, «Українське об’єднання патріотів -УКРОП» влаштувало свято для кременчужан. Присутніх пригощали козацьким кулішем із салом та кропом, а настрій створювали солісти із ансамблю народного співу «Джерело».

 

У цей день УКРОПівці та кандидат у мери міста від партії Оксана Піддубна проїхали місцями бойової слави воїнів часів Другої світової війни та поклали квіти до пам’ятника «Воїну-визволителю».

 

Оксана Піддубна виступила перед містянами з пропозицією гідно вшанувати пам’ять Олександра Печерського, кременчужанина за походженням, героя Другої світової війни, який 14 жовтня 1943 року організував та очолив єдине успішне повстання в таборі смерті «Собібор»:

 

- Я, Оксана Піддубна, кандидат у мери від політичної партії «УКРОП», разом з командою, кременчуцькими УКРОПівцями, за підтримки нашого лідера Геннадія Корбана, виступаю з пропозицією відновити історичну справедливість та увіічнити пам’ять славетного сина Кременчука - Олександра Ароновича Печерского. Його подвиг став відомим на весь світ. На його честь названа вулиця в Ізраїлі в місті Цфат; в місті Тель-Авів встановили пам’ятник, а у Бостоні - скляну стелу. Про повстання було видано декілька книг, було знято відомими режисерами ряд документальних фільмів. Проте, за всі роки незалежності, українська влада так і не спромоглася увічнити пам’ять Героя.

 

Ми, «Українське об’єднання патріотів - УКРОП», вимагаємо відновити справедливість. І саме в цей день, День захисника України ми звертаємось до громади Кременчука з ініціативою увікочнити пам’ять Олександра Печерського і встановити пам’ятник у нашому місті. УКРОП клопотатиме перед Президентом України Петром Порошенком щодо присвоєння Олександру Печерському звання Героя України посмертно.

 

Оксана Піддубна та «УКРОП» пропонують увічнити пам’ять Олександра Печерського

 

Кандидат від партії «УКРОП» у депутати обласної ради Василь Хоменко нагадав кременчужанам, що доля цілісності України залежить передусім від їх вибору:

 

- Сьогодні на цій площі зібралися ті люди, які хочуть зробити нашу Україну економічно незалежною, процвітаючою державою, - сказав Василь Хоменко. - Ми – це «Українське об’єднання патріотів - УКРОП». Це люди, які хочуть змінити систему; це люди, які хочуть змінити владу; це люди які хочуть процвітання нашій державі і нашому славному місту Кременчуку. Ми вперше відзначаємо це свято, День захисника України. Тепер це особливо важливо, адже українці захищають свою країну на сході. Сьогодні ми хочемо, щоб Донецьк, Луганськ та Крим були українськими, без залишків сепаратизму. Ми віримо у те, що наші землі повернуться до України. І в цьому багато залежить від вашого вибору.

 

 

 

Політична реклама

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх