Ольга Тіщенко: Завдяки Звонкову я в політиці

15.10.2015, 15:13 Переглядів: 3 544

У вересні цього року кременчужани отримали несподівану звістку: колишній керівник податкової служби Кременчука Андрій Звонков звільнився з податкових органів за власним бажанням. До звільнення він обіймав посаду заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області. Його дружина, навпаки, продовжувала невтомно працювати. Адже її справи стрімко йшли вгору разом з кар’єрою чоловіка. Незважаючи на нібито власне бажання Звонкова відпочити, його звільнення пов’язують з громадською активісткою Ольгою Тіщенко, яка давно боролася за люстрацію заможного податківця. Про те, як тривала ця боротьба і про свої подальші плани розповідає Ольга Тіщенко.

Ольга Тіщенко: Завдяки Звонкову я в політиці

 

-- Я думаю, що тут спрацювала наша спільна робота, щодо Звонкова. Я неодноразово направляла звернення до Генеральної прокуратури і ДФС щодо перевірки корупційної складової в його діяльності. Потім відбулася люстраційна перевірка. Публічність всіх цих процесів, допомога партії «ВОЛЯ», судовий позов проти газети, зацікавленість столичних ЗМІ та активістів – все це в комплексі призвело до такого результату. У фіскальній службі репутація зараз і так не дуже добра, тож такий розголос розхитував позиції Звонкова, - так прокоментувала звільнення податківця Ольга Тіщенко.

 

Свого часу Ольга Тіщенко сама працювала у податковій Кременчука і на власні очі бачила як працює система. Втім, незважаючи на очікування людей, що влада почне очищення, суттєвих кадрових змін у податковій не відбулося. Тоді Ольга зрозуміла, що настав час для більш рішучих кроків.

 

-- Якщо рахувати з весни минулого року, то кількість моїх скарг, заяв та запитів щодо Звонкова А.О. перевищить півсотні. У грудні 2014 року я подала люстраційну скаргу до ДФСУ щодо результатів перевірки Андрія Звонкова. Але отримала суто формальну відповідь. Тоді я звернулася до народного депутата від партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев’янка, - розповідає Тіщенко.

 

Ольга Тіщенко: Завдяки Звонкову я в політиці

 

Нардеп «ВОЛІ» передав депутатське звернення тодішньому голові Державної фіскальної служби України Ігорю Білоусу. З отриманої, зрештою, відповіді стало відомо, що люстраційну перевірку Звонкова ще не завершено.

 

-- Основна проблема полягає в тому, що люстраційній перевірці підлягає тільки посадова особа, а доцільно було б перевіряти і членів родин. Так як, зазвичай, всіма статками володіють члени сім’ї, – наголосила Тіщенко.

 

Отже Андрій Звонков, успішно пройшовши перевірку, продовжував свою кар’єру у Дніпропетровську. Але резонанс щодо кременчуцького посадовця був значний. На сьогодні Звонков звільнився, та як буде складатися подальша доля екс-керівника податкової залежить більшою мірою від того, чи відбудуться системні зміни в країні. Сьогодні ми спостерігаємо, що люди «родом» із влади не дуже охоче йдуть у бізнес, а шукають й надалі владні посади для себе, незважаючи на мізерні зарплати. Це відбувається через те, що держслужба може бути більш «рентабельною» ніж чесний бізнес.

 

-- Практика показала, що наполеглива, послідовна, цілеспрямована боротьба дає свої результати, особливо коли за тобою правда! Тож щоб продовжувати змінювати не тільки обличчя, а і систему, час вимагає брати на себе відповідальність і йти в політику, йти у владу» - зазначила Ольга.

 

Для зміни системи знизу команда однодумців та партійців «ВОЛІ» балотується до Кременчуцької міської ради, у список входять:

 

Тіщенко Ольга – перший кандидат, економіст, юрист, люстраційний активіст;

Бондар Олена – досвідчений бухгалтер;

Бреус Вікторія – волонтер;

Гордієнко Олена – досвідчений бухгалтер, аудитор;

Дзюба Володимир – учасник АТО, доброволець;

Зільберберг Володимир – менеджер, люстраційний активіст;

Ізотова Альона – дружина воїна АТО;

Карагічев Андрій – досвідчений юрист, учасник АТО;

Карайбіда Оксана – досвідчений бухгалтер;

Коваленко Сергій – ІТ-спеціаліст;

Кравченко Микола – учасник АТО, доброволець;

Курилов Олександр – головний редактор газети «Програма плюс»;

Лебеденко Андрій – магістр економіки, командир взводу;

Наріжна Олена – досвідчений бухгалтер;

Орлова Марина – громадський активіст;

Перевезенцев Євген – фінансист, громадський активіст;

Саліков Павло – учасник АТО, доброволець;

Харченко Володимир – економіст-фінансист;

Чурсін Олег – учасник АТО.

 

Незважаючи спротив державної машини, за короткий час людям ВОЛІ вже вдалося посприяти звільненню одіозних чиновників; відстояти відміну РРО для єдинщиків; домогтися спрощення процедури отримання матеріальної допомоги учасниками АТО. Партійці продовжують супроводження ініційованих кримінальних справ і люстраційних перевірок, допомагати сім’ям учасників АТО; захищати права громадян, порушенні правоохоронними органами; розширюють сфери впливу громади на вирішення місцевих питань.

 

Ольга Тіщенко: Завдяки Звонкову я в політиці

 

Першим завданням у владі «ВОЛЯ» вважає усунення корупції із влади та направлення коштів на потреби кременчужан. Також важливо припинити монополію чиновників на місцеве самоврядування (яка породжує корупцію), що дасть можливість максимально залучати громаду до вирішення місцевих питань, так як це і повинно бути!

 

Щоб долучитися до команди людей ВОЛІ Кременчука – зв’яжіться з представниками місцевої організації: 096-703-30-37; 095-795-05-73; vola.kremenchug@gmail.com.

 

Підтримайте партію «ВОЛЯ» - №19 у бюлетені!

 

 

 

Політична реклама

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх