Де словам тісно, а думкам та дійству просторо…

16.10.2015, 09:59 Переглядів: 1 507

Минулого четверга сотні кременчужан стали учасниками величного й прекрасного свята – свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Де словам тісно, а думкам та дійству просторо…

 

Кременчуцький осередок козацтва на чолі з Василем Басаргіним за підтримки громадської організації «Рідне місто» (керівник Юрій Гриценко) організували на березі Дніпра справжнісіньке свято на честь Дня Українського козацтва, Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці.

 

Де словам тісно, а думкам та дійству просторо…

 

Перед глядачами розгорнулася яскрава картина справжнього дійства – у слові, пісні, образотворчому мистецтві. Виписані знаменним плетивом гнучкої й неспинної сценарної лінії, її учасники подавали різнобарвні ліричні мініатюри, а виконавці ще й встигали вводити глядачів у неозорий світ минувшини козацького життя, заглиблювали у роздуми й водночас занурювали присутніх в барвистий світ народних вірувань та звичаїв, а понад усім тим – «вольності тисячолітній крик».

 

Де словам тісно, а думкам та дійству просторо…

 

А ще тут можна було побачити виставку озброєння, бій на шаблях, посмакувати кулешем, оглянути виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва. Крім того, присутні могли поспілкуватися й з кандидатами в депутати до міської та обласної рад, адже свято проходило напередодні виборів. Свої вітання присутнім передав депутат міської ради та кандидат на посаду міського голови Юрій Васильович Гриценко. Одне слово свято було позначено неповторною стилістикою, де словам було тісно, а думкам та дійству просторо…

 

 

Політична реклама

 

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх