У Кременчука є реальна можливість запустити тролейбуси на Раківку

19.10.2015, 11:13 Переглядів: 3 807

Міністерство фінансів України, Рада директорів ЄБРР прийняли рішення про відкриття програми розвитку громадського транспорту в Україні. Загальний обсяг інвестицій - 100 млн. євро. В переліку міст, які можуть отримати європейський кредит на придбання нового громадського транспорту є і Кременчук.

У Кременчука є реальна можливість запустити тролейбуси на Раківку

 

Це означає:

- якщо влада зможе провести необхідні за програмою реформи, Кременчук матиме можливість отримати європейські кошти на оновлення інфраструктури громадського транспорту.

 

На що можна було б витратити кредитні кошти з максимальною ефективністю? Кандидат в депутати Кременчуцької міської ради від партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ» Георгій Ідіатуллін каже, що ці кошти можна було б використати аби пустити на Раківку та у Крюків тролейбуси.

 

У Кременчука є реальна можливість запустити тролейбуси на Раківку

 

-- Вже багато років мешканці правобережжя в Кременчуці чують обіцянки про покращення транспортного сполучення з основною частиною міста. Але останнім часом ситуація з транспортом у Крюкові та на Раківці тільки погіршується. На сьогодні соціальні автобуси ходять лише кілька разів на день. Тож у більшості випадків людям доводиться їхати або маршруткою за 4 грн, або тим же автобусом, але без пільг з вартістю проїзду 3 грн.

 

Реально змінити ситуацію можна пустивши на Раківку електротранспорт. Однак ідея провести тролейбусну лінію на правобережжя захлинається своєю вартістю, тому ніхто не розглядає її, як реальну. При цьому цивілізований світ давно вже винайшов альтернативи. Наприклад – тролейбус з автономним ходом.

 

Тобто це тролейбус, який від зупинки «Дніпровський міст», що на лівобережжі, буде рухатись на Раківку без дротів, використовуючи заряд акумуляторів. Після того, як він повернеться на лівий берег, водій приєднає «роги» до мережі, і далі рухатиметься, як звичайний тролейбус. На мою думку, за такою схемою можна було б запровадити рух тролейбусного маршруту №1 – тільки замість «Річковий вокзал – Завод коліс» буде «Раківка – Завод коліс». Під час руху лівим берегом акумулятори заряджатимуться, і тролейбус не буде простоювати для зарядки.

 

Завдяки тому, що проїзд електричним транспортом значно дешевший, ми побачимо великий попит на проїзд цим маршрутом не лише з боку пенсіонерів, а й з боку молоді.

 

Нині – це реальна можливість зробити Раківку «ближчою» до міста, дати людям альтернативу маршруткам, і Кременчуцький міський осередок політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ» прикладе максимум зусиль для реалізації цього проекту.

 

У Кременчука є реальна можливість запустити тролейбуси на Раківку

 

 

 

Політична реклама

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх