Вставай з колін, будь вищим і щасливим!

20.10.2015, 10:37 Переглядів: 2 201

Як тільки справжня осінь вдарила своїм важким жезлом, з боку кандидатів усіх рівнів розпочалася активна фаза передвиборної агітації. Кожен із кандидатів вів її у властивій йому формі – хтось закликав віддати голос із плакатів та білбордів, інший роздавав обіцянки на сторінках друкованих та електронних ЗМІ, а хтось просто йшов і щось корисне робив для громади.

 

Вставай з колін, будь вищим і щасливим!

 

У народі кажуть: щоб відчути смак меду, не обов’язково споживати усю бочку. Візьмемо для прикладу суботній день кандидата на пост міського голови Юрія Васильовича Гриценка. Цього теплого дня золотої осені у нього відбулося аж сім зустрічей. Перша з них – неподалік школи №31, де відбувся організований силами партії «Рідне місто» суботник, під час проведення якого було висаджено більше сотні дерев. Свій новий прихисток на колишньому пустирі тут знайшли 35 саджанців рябини, 35 берізок та стільки ж – калини.

 

Складалося враження, що люди, котрі вийшли садити дерева, звільнилися від захланної суєти й занурилися у світ природи, а сама робота кликала їх до довірливого перемовляння, бо робили ж загальну й корисну справу.

 

А далі на найвищому щаблі стояло Слово: стисле і всеосяжне, ніжне і магічне, болюче і тремтливе, пристрасне і любляче. Слово, до якого звертався Ю. Гриценко, зближувало людей, пробуджувало їхню свідомість, переконувало тих, хто мав у чомусь сумнів. Його виступи та діалоги з людьми захоплювали не тільки душевними й духовними перевагами, а й умінням висловити свої думки влучно, афористично, з гумором, іронією та самоіронією, що не могло не імпонувати. І так відбувалося під час усіх зустрічей, де йому довелося виступати.

 

Перша розмова відбулася тут же, під час суботника. Ольга Голубнича, мешканка буд. №72, що по проспекту 50 років Жовтня, поскаржилася на те, що біля під’їздів власники автомобілів ставлять свої автомобілі так, що створюють незручності для мешканців будинку.

 

Ю. Гриценко звернувся з проханням до нині діючого депутата міської ради від цього округу Михайла Мельника, аби той вивчив ситуацію та запропонував свій варіант розв’язання проблеми.

Ганна Мащенко, голова будинку №58, що по вул. 60 років СРСР , звернулася з проханням перенести баки для сміття, які аж надто близько стоять біля будинку.

 

Відповідь: після пошуку нового, більш вдалого місця, громада мікрорайону через Ю.Гриценка звернеться до виконавчої влади з проханням про їх перенесення.

 

«Аж душа радіє!», – саме так висловилася мешканка прилеглого до новоствореного скверу будинку Гарагуля Людмила Олексіївна й висловила щиру подяку Юрію Васильовичу за будівництво нового дитячого майданчика, що чекає на відкриття з дня на день. Вона з іронією додала, що такого майданчика мешканцям вулиці довелося чекати «всього» 32 роки.

 

Надія Кравченко щиро дякувала учасникам суботника за активну участь у створенні скверу, бо, за її словами, тут роками складувалося сміття, яке вітер час від часу носив дворами мікрорайону.

 

Про проблеми та незадовільну якість внутрішньоквартальних доріг висловився Дмитро Зарецький, який мешкає в буд. №54, що по проспекту 50 років Жовтня. Він, зокрема, загострив увагу присутніх кандидатів на труднощах, з якими стикаються мами з колясками, коли ті маневрують між ямами та автомобілями, які також «стрибають» на глибоких вибоїнах.

 

Своє прохання про освітлення дворів у мікрорайоні та встановлення світлофорів у районі офісу фірми «Центр», висловила Олена Сердюк. Жінка робила наголос на підлітках, які ходять в темну пору року на тренування.

 

А ось Світлана Злобина раділа з того, що таки знайшлися небайдужі люди й вирішили навести лад на території, яка викликала чимало нарікань з боку мешканців через її запущеність та забур’яненість, за що щиросердно дякувала Юрію Васильовичу Гриценку.

 

Після невеличкої перерви Ю. Гриценко виступив перед усіма учасниками суботника й подякував за спільну працю на користь громади мікрорайону.

 

Зупинка №2. Просівали золоте зерно виболених слів і учасники зустрічі мікрорайону, що в кварталі №278.

Долучившись спочатку до театралізованого свята для дітей, яке було організоване кандидатом в депутати міської ради від партії «Рідне місто» Андрієм Огородніковим, кандидат на пост міського голови Ю. Гриценко уважно вислухав своїх потенційних виборців.

 

Любов Іванівна Вілон звернулася з проханням засипати яму, що в районі автостоянки. Вона запропонувала навколишню територію засадити деревами, щоб, за її словами, «там все цвіло та буяло».

 

А ось Рита Дуаєва висловилась за встановлення пандуса в будинку за адресою: вул. Червоних слідопитів, 14, де в кВ. 7 мешкає хвора дівчина. Саме за неї піклувалася педагог, яка надає шістнадцятирічній хворій допомогу.

 

Голова ОСББ №82 Лариса Стрекаловська скаржилася на проблеми, які виникли з «Кременчукгазом». Суть в тому, що його керівництво вимагає взяти на своє утримання спеціаліста за доглядом за газовим обладнанням. Такого спеціаліста в штаті ОСББ не передбачено. Однак «газовики» вимагають доглядати за тим, чого ніякими документами не означено. Ця тяжба, яка пов’язана з додатковими витратами, ведеться вже декілька років.

 

Зупинка №3. Ринок «Універсальний»

Ця зустріч із виборцями відбулася разом із кандидатами в депутати до міської та обласної рад Людмилою Павленко та Володимиром Онопком. Юрій Гриценко наголосив на тому, що обидва кандидати виключно чесні й принципові люди, працьовиті та добросовісні кандидати, вони мешкають там, де й балотуються. До того ж всі проблеми мікрорайонів їм знайомі, отже обоє будуть зацікавлені у їх розв’язанні. Дещо пізніше своє бачення співпраці з громадою висловили й самі кандидати.

 

Питання про утворення управляючих компаній та роль громадської ради озвучив учасник зібрання Сергій Жук. На це питання Юрій Васильович дав вичерпну відповідь, бо свого часу займався її створенням, хоча такий громадський орган створюється при керівниках обласного масштабу. Щодо першого органу, то він послався на Закон України, який передбачає їх створення або власними силами мешканців, або такі керівні органи будуть створені згори.

 

Раїса Щербалист, мешканка будинку №5, що по вул. Воїнів Інтернаціоналістів, звернулась із проханням зрізати старе дерево, що вже давно створює загрозу вікнам її квартири.

 

Крім того, вона прохала відремонтувати колонку, яка вже тривалий час не працює. Вона ж звернулась із пропозицією, аби управляючі компанії виготовили захисні сітки для лампочок, щоб унеможливити їх розкрадання.

 

Надія Панасенко, мешканка буд. №39, що по проспекту 50 років Жовтня, звернулася відразу з декількох питань: щодо неякісного телефонного зв’язку, ремонту входу до під’їзду, встановлення труби з краном для поливу клумб та освітлення двору…

 

Насамкінець зустрічі про свій «екологічний біль» висловилась Лариса Богомаз, яка мешкає по вул. Тельмана, 68-А. Вона прохала встановити перешкоду на проїжджій частині біля будинку, де власники авто полюбляють газувати під вікнами мешканців квартир зазначеного будинку.

 

Зупинка №4. Двір за будинком магазину «Керама». Разом із кандидатом до міської ради Олегом Фещенком та кандидатом до обласної ради Ніною Дашко Юрій Гриценко провів зустріч із мешканцями найближчих будинків, які висловили слушну думку щодо перепрофілювання будівлі колишньої котельної на спортивний зал.

 

– Цікавим є те, – зазначила Любов Шевченко, – що ця споруда має завершений вигляд, однак з певних причин у ній не було встановлено відповідного обладнання і вона вже давно перебуває у занедбаному стані. Любов Миколаївна також прохала встановити чи то лавку, а чи справжню споруду на зупинці громадського транспорту по вул. Красіна, яка, на жаль, досі там відсутня.

 

Ще одну проблему висвітила Ольга Верещака, яка пояснила, що в районі будинку Чапаєва, 75 не встановлено зливових колодязів, внаслідок чого там збирається вода, яка застоюється, а відтак смердить за версту.

 

Зупинка №5. Наступна зустріч відбулася в районі річкового вокзалу. Тут громаду зібрали кандидат в депутати до міської ради Ірина Вологодська та кандидат в депутати до обласної ради Володимир Борисенко.

 

Серед низки проблем, що були підняті виборцями, прозвучала й та, що виникла навколо утримання собак. За словами Світлани Андрейко, деякі горе-господарі часто-густо залишають чотириногих на кінцевій зупинці, де ті шукають притулку під своє голосне скавучання.

 

Одна з молодих мам скаржилася на відсутність місць у дитсадках міста.

 

А ось Євген Русаков, за його висловом, уже декілька років бореться за тепло в трубах для сушки рушників. Тепла немає в перевулку Поштовому, 2.

 

Наталія Котляр підняла питання Біланівського ГДК та екологічних наслідків від його будівництва.

 

На всі запитання Юрій Гриценко дав відповіді, які певною мірою задовольнили тих, хто у них був зацікавлений.

У такому ж дусі відбулися й наступні дві зустрічі, які того дня провів Юрій Гриценко з виборцями.

 

 

Політична реклама

 

 

 

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх