Лише за умови прозорості влади можливі позитивні зміни у місті

20.10.2015, 12:19 Переглядів: 1 526

Електронне самоврядування дозволяє виключити чиновника з процесу отримання різного роду адміністративних послуг, що сприяє боротьбі з корупцією. Лідер міського осередку партії «ВОЛЯ» Ольга Тіщенко вважає, що запровадження цієї системи – найголовніша задача міської влади і громади.

Лише за умови прозорості влади можливі позитивні зміни у місті

 

Виборці повинні розуміти свої права і контролювати представників місцевої влади. Про це нагадує кандидат у депутати до міської ради від партії «ВОЛЯ» Ольга Тіщенко, продовжуючи, що першим кроком має стати запровадження системи електронного самоврядування. Сюди входить і поіменне голосування депутатів, і он-лайн обговорення, і відкритість надходження та витрат бюджетних коштів, відкриті процедури та реєстри нерухомого майна, забезпечення централізованого обліку комунального майна та прозорих розрахунків вартості його оренди.

 

Вона додає, що електронне урядування здатне змінити саму природу влади, зробити її більш прозорою та підконтрольною громадськості. Воно створює умови для нормального розвитку бізнесу, поліпшення інвестиційного клімату, зростання економіки, а також забезпечує реальну участь громадян у політичних процесах.

 

- Звичайно, що влада не готова до прозорості. Наразі кременчуцькі чиновники не можуть заперечити необхідність запровадження системи електронного самоврядування у місті, але і не займаються цим, посилаючись на відсутність коштів та програмних розробок, - з сумом наголошує Ольга Тіщенко.

 

Взагалі, керівник міського осередку партії «ВОЛЯ» зазначає дві проблеми у впровадження системи електронного самоврядування. Перша - відсутність чіткого розуміння чиновників щодо об’єктів їх управління (а саме управління територією а не людьми), друга - розуміння населенням щодо первинного господарювання людей на території а не чиновників.

 

- Звичайно, є розуміння того, що це системна задача, для втілення якої потрібно багато часу, системної роботи, а найголовніше - активної позиції громадян міста, - підсумовує Ольга Тіщенко.

 

Електро́нне урядува́ння — спосіб організації державної влади за допомогою систем локальних інформаційних мереж та сегментів глобальної інформаційної мережі, що забезпечує функціонування органів влади в режимі реального часу та робить максимально простим і доступним щоденне спілкування з ними громадян, юридичних осіб, неурядових організацій. Вікіпедія.

 

 

Політична реклама

 

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх