Приватним судовим виконавцям – бути

20.10.2015, 16:39 Переглядів: 2 535

Нарешті в Україні почало потроху розвіюватись павутиння застарілої системи. Завдяки ухваленому в жовтні цього року проекту Закону «Про виконавче провадження» в Кременчуці з’являться приватні судові виконавці.

Приватний виконавець – це фаховий спеціаліст, який є вільним професіоналом, але діяльність якого регулюється законом. Цей фахівець самостійно організовує свою діяльність і несе повну майнову відповідальність за результати своєї роботи.

 

Оцінюючи позитивні складові вказаного законопроекту, депутат від фракції «Об’єднання «САМОПОМІЧ» у Верховній Раді Руслан Сидорович зазначив, що цей законопроект дозволить збільшити кількість виконаних рішень суду. Станом на сьогодні в Україні виконується менше 30% судових рішень. Він повідомив, що запроваджуючи інститут приватних судових виконавців, окрім збільшення якості виконавчої служби, буде зменшуватись штат державних виконавців, а відповідно і зменшуватись навантаження на держбюджет.

 

Приватним судовим виконавцям – бути

 

Юрист кременчуцького осередку «Об’єднання «САМОПОМІЧ» Андрій Гордієнко повідомив, що за період надання безкоштовних юридичних консультацій, які протягом року надають фахівці цієї команди, багато людей звертались з проблемою невиконання судових рішень. Тобто люди, навіть подолавши перепони недосконалої судової системи та, нарешті, отримавши своє законне рішення – не можуть добитись його виконання.

 

Досвід приватних судових виконавців вже успішно впроваджено в таких країнах як Франція, Нідерланди, Люксембург, Італія, Польща, Румунія, Словаччина, Естонія, Латвія та Литва, де судові виконавці є приватними особами, які працюють за ліцензією.

 

Окрім того, вдосконалення судової системи, вдосконалення системи виконання судових рішень сприятиме підвищенню рівня відповідальності боржників та культури комерційних взаємовідносин.

 

«Об’єднання «САМОПОМІЧ» в Кременчуці нагадує, що юристами та адвокатами нашої команди надається безкоштовна первинна правова допомога кременчужанам кожного понеділка, середи, п’ятниці та суботи з 10:00 до 12:00 за адресою: вул. Перемоги, 3-А.

 

Приватним судовим виконавцям – бути

 

 

Політична реклама

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх