Зниження тарифів — це популізм, життєво необхідно проводити реформи

23.10.2015, 09:52 Переглядів: 2 116

Зниження тарифів – це популізм, але проведення комплексної комунальної та енергетичної реформ – життєва необхідність, вважають в партії “Воля”

На екранах телевізорів та біл-бордах ми бачимо дуже багато популістичних гасел. Людям дають надію, що тарифи можуть знизитися, але навряд чи це відбудеться до зими. Про невтішні факти розповідає лідер міського осередку партії «ВОЛЯ» Ольга Тіщенко.

 

Політична сила «ВОЛЯ» категорично підтримує всі необхідні кроки в Парламенті щодо зниження тарифів:

 

- зменшення ціни на газ для населення за рахунок видалення корупційної складової з тарифу;

 

- прийняття закону, щоб український газ на 100% спрямовувати на потреби населення.

 

Народні депутати від партії «ВОЛЯ» відмовилися голосувати в Парламенті за будь-які закони крім антикорупційних, оборонних та соціальних поки тарифи не будуть знижені.

 

Але одного цього замало. Чим може місцева влада допомогти людям пережити зиму?

 

- Потрібно запроваджувати відкритий аудит та переглядати оплати за комунальні послуги. Тарифи на воду завжди були корупційною годівницею для місцевої влади. Хто знає скільки насправді виплачується зарплати, чи скільки неіснуючих речей закуповується через фіктивні фірми? А лише ці дві статті формують 47% тарифу на воду! Необхідно, щоб все обґрунтування тарифів було розміщено у відкритому доступі, фіктивні, а також фірми-прокладки, через які штучно збільшується собівартість послуг, будуть усунені, - пояснює кандидат у міські депутати від «ВОЛІ» Ольга Тіщенко.

 

Зниження тарифів — це популізм, життєво необхідно проводити реформи

 

Вона додає, що з тарифом на теплопостачання ситуація схожа.

 

- Але крім того, що в оплату праці та у «витрати» закладено корупційну складову - люди платять майже половину грошей в повітря. Адже тепловтрати труб через їх зношеність - 30-40%. Тобто 40% тепла просто не доходить до оселі людини, але за це людина також платить. Тому тарифи ніхто не хоче відкривати! – констатує Ольга Тіщенко.

 

Зниження тарифів — це популізм, життєво необхідно проводити реформи

 

Кроки «ВОЛІ»:

 

Команда «ВОЛІ», маючи представництво у місцевій раді, ініціює проведення енергоаудиту будинків, вулиць, районів з метою визначення «слабких місць», які призводять до енерготрат та вироблення і реалізацію покрокового плану з усунення цих втрат. А також ініціює створення незалежних лабораторій, які перевірять якісь газу та електроенергії, які постачаються людям.

 

- Треба пережити зиму та провести аудит, а навесні почати комплексну комунальну та енергетичну реформи, - підсумовує Ольга Тіщенко.

 

Політична реклама

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх