Війна з іншого ракурсу: SMS воїнів АТО до рідних збирають у книгу

17.02.2016, 13:00 Переглядів: 3 240

Волонтери запустили проект “Історія нової української армії в SMS”, щоб зберегти пам'ять про бійців, які ціною власного життя захищають Україну.

Волонтери БО «Міжнародний фонд «Повернися живим» запустили проект «Історія нової української армії в SMS».

 

Волонтери почали збирати SMS-листування воїнів АТО з їх родинами та близькими в тилу. Спочатку чуттєві повідомлення з війни збируть на сайті фонду, відсортують їх в хронологічному порядку і співставлять з ключовими датами та подіями антитерористичної операції, а згодом презентують друковану версію проекту.

 

"Пам'ятні альбоми отримають автори історій, які увійшли до нього. Придбати альбом зможуть всі охочі, а виручені гроші ми направимо на допомогу учасникам АТО", - повідомили волонтери.

 

У фонді мають на меті показати підростаючому поколінню якими людьми були ті самі кіборги і десантники, морські піхотинці і наводчики, снайпери і сапери, імена яких навряд чи прозвучать в зведених новинах з АТО.

 

"Ці історії – зовсім інша сторона війни. Зіставляючи дати відправлення смс з подіями тих днів, можна помітити незвичайну закономірність: чим небезпечніше, страшніше, безнадійніше ситуація на передовій, тим коротші і спокійніші повідомлення приходять звідти. Наприклад, найчастіший смс з "котла" – "У нас все спокійно, не переживайте, всіх люблю", – цитують організатори.

 

Скріншоти повідомлень чекають за адресою: office@savelife.in.ua. Найзворушливіші SMS-ки увійдуть до повноколірного друкованого альбому історії.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх