Через реформу системи освіти кременчуцькій військовий ліцей планують розширяти

22.03.2021, 17:02 Переглядів: 2 324

 

Зараз у ліцеї навчається 88 курсантів

Через реформу системи освіти кременчуцькій ліцей розширять. Мова йде про Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, який у межах робочої поїздки відвідали заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін та директор Департаменту освіти і науки ОДА Віта Ковальська.


Як повідомляє пресслужба пресслужба Полтавської ОДА, через реформу системи загальної освіти з 2024 року діти навчатимуться тут не два, а три роки – з 10 по 12 класи, і заклад вже почав готуватися до розширення. Так, минулого року добудували третій поверх, аби мати змогу розміщувати більшу кількість учнів.


На новому поверсі планують облаштувати навчальні класи, читальний зал, спортзал і тир. Необхідні для цього 3 млн грн виділять з обласного бюджету.


- Велику увагу приділяємо фізичному вихованню учнів, при ліцеї є секції боксу, футболу, тенісу, нині шукаємо тренера з дзюдо. Також наші вихованці – неодноразові переможці районних олімпіад, призери обласних предметних олімпіад із базових дисциплін, успішно захищаються на конкурсі творчих науково-дослідних робіт Малої академії наук, - розповів начальник ліцею Валерій Марченко.


Зараз у ліцеї навчається 88 крурсантів, а навчальний процес із загальноосвітніх дисциплін організовується на базі Кременчуцького педагогічного коледжу ім. Макаренка.

Автор: Тамара Зінченко
Теги: ліцей
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх